Latvijas basketbolistes 2017.gada EČ kvalifikācijas turnīra mačā zaudē Slovēnijai
Basketbols
2016. gada 20. februāris, 21:51

Latvijas basketbolistes 2017.gada EČ kvalifikācijas turnīra mačā zaudē Slovēnijai

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačā sestdien izbraukumā Celjē ar rezultātu 51:69 (15:21, 7:9, 14:20, 15:19) zaudēja Slovēnijas valstsvienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlases sastāvā Anete Šteinberga un Kristīne Vītola katra guva 12 punktus, Anete Jēkabsone-Žogota izcēlās ar deviņiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, bet Zane Teilāne guva četrus punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Slovēnijas valstsvienībā 13 punktus guva Sandra Pirsiča, kura izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas, 11 punktus sameta Nika Bariča, bet desmit pievienoja Teja Oblaka.

Mača ievadā cīņa ritēja punkts punktā, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē slovēnietes ieguva astoņu punktu pārsvaru. Latvijas izlase centās atspēlēties, taču laukuma saimnieces ar agresīvu aizsardzību saglabāja vadības grožus pēc pirmā ceturkšņa ar 21:15.

Otrajā ceturtdaļā trīsarpus minūtes slovēnietes ar sīkstu aizsardzību neļāva Latvijas izlasei gūt grozu. Mājinieču pārsvars uz brīdi pieauga līdz 11 punktiem, tikmēr Latvijas basketbolistes netrāpīja arī vairākus brīvus metienus gan no tuvas, gan tālas distances. Puslaika pārtraukumā Slovēnijas izlase devās ar rezultātu 30:22 savā labā.

Arī otrā puslaika sākumā Latvijas izlasei nesekmējās ar metieniem un Slovēnijas komandas pārsvars pieauga līdz 16 punktiem. Latvietes pielietoja aizsardzību, sedzot pretinieces cieši pa visu laukumu, tomēr uzreiz būtiskas pārmaiņas tas neieviesa. Pēc trešās ceturtdaļas slovēnietes atradās vadībā ar 50:36.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā Šteinberga realizēja pirmo un vienīgo trīspunktu metienu Latvijas komandai. Uz brīdi rezultāta starpību izdevās samazināt līdz deviņiem punktiem, taču turpinājumā slovēnietes atkal atrāvās un galā svinēja pārliecinošu uzvaru - 69:51.

Kvalifikācijas turnīrā A grupas līdere ir Slovēnija, kas guva otro uzvaru divās spēlēs. Otro vietu ar vienu uzvaru ieņem Latvija, savukārt ar diviem zaudējumiem Lietuva ir trešā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra turpinājumā nākam trešdien, 24.februārī, viesos Ķēdaiņos spēkosies pret Lietuvas komandu, kas šo trešdien pārbaudes spēlē ar 73:64 pārspēja Zviedrijas komandu.

Jau ziņots, ka ceturtdien kļuva zināms, ka uz Slovēniju kopā ar komandu nedosies "TTT Rīga" spēlētāja Baiba Eglīte. Līdz ar to Latvijas izlasē bija visas 12 spēlētājas, kuras novembrī piedalījās pirmajā spēlē savā laukumā ar Lietuvu, ko izdevās pieveikt ar 73:64.

Kā zināms, Slovēnijas vienība savā pirmajā spēlē sagādāja pārsteigumu, izbraukumā Ķēdaiņos ar 73:64 pārspējot Lietuvu.

Mārtiņš Zībarts septembrī kļuva par sieviešu izlases jauno galveno treneri, šajā amatā nomainot Ainaru Zvirgzdiņu. Ikdienā Zībarts ir Gundara Vētras palīgs Krievijas komandā Kurskas "Dinamo", kurā spēlē arī Jēkabsone-Žogota.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies novembrī, kad Latvijas izlase savā laukumā uzņems Slovēniju.

Latvijas izlases kandidāšu saraksts 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačiem pret Slovēniju un Lietuvu:

Elīna Babkina (Pēčas "Pinkk 424", Ungārija), Ieva Krastiņa, Liene Priede, Anda Eibele, Zenta Meļņika, Baiba Eglīte (visas - "TTT Rīga"), Anete Jēkabsone-Žogota (Kurskas "Dinamo", Krievija), Gunta Baško-Melnbārde ("Basket Landes", Francija), Dita Rozenberga ("Spirou Monceau", Beļģija), Dita Liepkalne (Saragosas "Mann Filter", Spānija), Anete Šteinberga (Vologdas "Čevakata", Krievija), Aija Putniņa ("Nantes Reze", Francija), Zane Teilāne ("Canik Belediye", Turcija), Kristīne Vītola (Salamankas "Perfumerias Avenida", Spānija).

LETA / Foto: EPA/LETA