Porziņģim karjeras īsākais spēles laiks; "Knicks" pārtrauc zaudējumu sēriju
Kristapa Porziņģa spēles laiku lielā mērā ietekmēja sakrātās personiskās piezīmes.
Basketbols
2016. gada 21. februāris, 08:22

Porziņģim karjeras īsākais spēles laiks; "Knicks" pārtrauc zaudējumu sēriju

Jauns.lv

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis sakrāto piezīmju dēļ laukumā pavadīja maz laika, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda sestdien izbraukumā ar rezultātu 103:95 (31:16, 28:32, 22:13, 22:34) pārspēja Minesotas "Timberwolves" un pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Porziņģis piezīmju nastas dēļ šajā mačā laukumā pavadīja tikai 11 minūtes un 51 sekundi, kas viņam NBA debijas sezonā ir mazākais spēles laiks vienā spēlē. Latvijas basketbolists guva sešus punktus, realizējot divus no sešiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu pretinieku metienu, pieļāva kļūdu un saņēma četras piezīmes.

Šī bija trešā spēle "Knicks" galvenā trenera pienākumu izpildītājam Kurtam Rembisam, turklāt pirmā uzvara šajā amatā izcīnīta pret "Timberwolves" komandu, kuru viņš vadīja divas sezonas laika posmā no 2009. līdz 2011.gadam. Ņujorkas komandai izdevies pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju, kā arī gūt otro panākumu pēdējos 13 mačos.

"Knicks" sastāvā 30 punktus guva Karmelo Entonijs, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, Robins Lopess izcēlās ar 26 punktiem un 16 pie groziem savāktām bumbām, bet pa 11 punktiem pievienoja Ārons Aflalo un Lenss Tomass.

"Timberwolves" sastāvā NBA drafta pirmais numurs Karlss Taunss, kurš Porziņģim ir galvenais konkurents uz sezonas labākā debitanta balvu, guva 24 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 24 punktus sameta Endrū Viginss, 20 pievienoja Šabazs Mahameds, 14 punkti NBA "slam-dunk" čempionam Zekam Lavīnam, bet deviņi punkti un 16 rezultatīvas piespēles Rikijam Rubio.

"Knicks" lieliski iesāka maču, izvirzoties vadībā ar 9:0. Porziņģis šajā izrāvienā guva divus punktus, realizējot abus soda metienus. Ņujorkas komanda pārliecinoši saglabāja vadības grožus, taču Latvijas basketbolistam neizdevās apturēt Taunsu, kurš guva piecus no pirmajiem sešiem "Timberwolves" punktiem. Porziņģis netrāpīja četrus metienus no spēles un pirmās ceturtdaļas vidū latvieti nomainīja, kad rezultāts uz tablo bija 17:6. Lielisks spēles ievads izdevās Lopesam, kurš guva 16 punktus pirmajā ceturtdaļā, ko Ņujorkas klubs noslēdza 31:16 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā pirmo grozu guva Porziņģis, triecot bumbu grozā no augšas. Brīdi vēlāk latvietis saņēma otro piezīmi un tika nomainīts. Kaut arī "Knicks" turējās vadībā ar vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, Ņujorkas komandai neizdēvās apturēt Taunsu, kurš "Timberwolves" labā otrās ceturtdaļas vidū guva desmit punktus pēc kārtas. "Knicks" komandas pārsvars saruka un pie rezultāta 49:40 tika pieprasīts minūtes pārtraukums. Uzreiz pēc tam laukumā atgriezās Porziņģis, kurš nospēlēja tikai minūti un saņēma trešo piezīmi, tāpēc tūdaļ tika atkal nomainīts. Rezultatīvi nospēlēja Entonijs un Aflalo, nodrošinot "Knicks" vadību puslaikā ar 59:48.

Otrā puslaika ievadā Lopess un Porziņģis katrs guva pa diviem punktiem un "Timberwolves" pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura Minesotas komanda guva septiņus punktus pēc kārtas. Porziņģis brīdi vēlāk saņēma piezīmi uzbrukumā, kas viņam bija jau ceturtā, tamdēļ latvietim atkal nācās sēsties uz rezervistu soliņa. "Knicks" līderis Entonijs turpināja pamazām krāt punktus, sekmējot Ņujorkas komandai vadību pēc trim ceturtdaļām ar 81:61.

Kaut arī spēle bija jāraugās no malas, Porziņģis uz rezervistu soliņa aktīvi atbalstīja "Knicks" komandu, kas centās noturēt iekrāto pārsvaru. Trīs minūtes pirms mača pamatlaika beigām "Timberwolves" samazināja rezultāta starpību līdz 11 punktiem. Rezultatīvi turpināja spēlēt Entonijs, kurš sasniedza karjerā 20 000 gūto punktu robežu. Atlikušajā laikā "Knicks" pārliecinoši nosargāja uzvaru šajā mačā.

"Knicks" ar 24 panākumiem 57 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Timberwolves" vienība ar 17 uzvarām 56 mačos ierindojas 13.pozīcijā Ritumu konferencē.

Turpinājumā "Knicks" pirmdien savā laukumā uzņems Toronto "Raptors", kas ir Austrumu konferences vicelīdere.

LETA/Foto: EPA/LETA