Ķēniņam divas rezultatīvas piespēles AHL mačā
Ronalds Ķēniņš pēdējās spēlēs naskāk sācis krāt rezultativitātes punktus.
Hokejs
2016. gada 21. februāris, 11:17

Ķēniņam divas rezultatīvas piespēles AHL mačā

Jauns.lv

Ar divām rezultatīvām piespēlēm jau otrajā Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā pēc kārtas sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, taču viņa pārstāvētā Jūtikas "Comets" komanda cieta zaudējumu.

"Comets" savā laukumā ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Olbani "Devils" hokejistiem.

Ķēniņš pirmajā trešdaļā asistēja "Comets" komandas abos vārtu guvumos, taču vienība nespēja nosargāt divu vārtu pārsvaru.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā izcēlās arī ar trim metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1. Hokejists tika nosaukts par šī dueļa otro spožāko zvaigzni.

Ķēniņš šosezon 18 mačos guvis vienus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles. Zīmīgi, ka ar divām rezultatīvām piespēlēm latvietis izcēlies jau divās spēlēs pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šosezon sešas spēles ir aizvadījis arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" sastāvā, taču pie rezultativitātes punktiem netika.

Tikmēr graujošu zaudējumu cietusi vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda, kas savā laukumā ar 2:6 (0:1, 1:3, 1:2) piekāpās Ročesteras "Americans" hokejistiem.

Gudļevskis šajā mačā iesaistījās cīņas 24.minūtē, nomainot neveiksmīgi spēlējušo konkurentu Edamu Vilkoksu, kurš nespēja atvairīt četrus no 17 metieniem. Tikmēr latvietis no 17 raidījumiem atvairīja 16.

Gudļevskis šosezon AHL piedalījies 28 mačos, kuros palīdzējis komandai izcīnīt tikai deviņas uzvaras pamatlaikā, atvairījis 90,2% pretinieku metienu un vidēji ielaidis 2,96 vārtus.

Neveiksmi cietusi arī uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas viesos ar 5:6 (1:2, 1:1, 3:2, 0:1) pagarinājumā atzina Stoktonas "Heat" pārspēku.

Jevpalovs šajā mačā izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, dueli noslēgdams ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

AHL turnīra tabulā Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā atrodas "Comets" komanda, kas 51 mačā izcīnījusi 58 punktus. Trīs vietas zemāk ar 51 punktu 53 spēlēs atrodas "Crunch", savukārt "Barracuda" ar 51 punktu 47 spēlēs ierindojas ceturtajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

LETA/Foto: Vida Press