foto: LETA
Rīgas "Dinamo" sausajā zaudē Habarovskas "Amur"
Rīgas "Dinamo" neatslēdz pretinieku vārtus un zaudē Habarovskas "Amur" hokejistiem.
Hokejs
2018. gada 16. oktobris, 21:17

Rīgas "Dinamo" sausajā zaudē Habarovskas "Amur"

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē nespēja gūt vārtus un ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) savā laukumā zaudēja Habarovskas "Amur" vienībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdziniekiem šis ir pirmais "sausais" zaudējums šajā sezonā.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva "Amur" hokejistus Pāvels Dedunovs. Latvijas komanda vienīgos vārtus zaudēja, spēlējot skaitliskajā vairākumā.

Mačs iesākās augstā tempā, turklāt jau trešajā minūtē "Amur" nopelnīja noraidījumu, ko par spēles laika vilcināšanu nopelnīja viesu komandas vārtsargs Jevgeņijs Alikins. Tiesa, vairākums Latvijas klubam nebija veiksmīgs, jo tikai 23 sekundes vēlāk pretuzbrukumā uz rīdzinieku vārtiem aizskrēja Dedunovs, kurš pārspēja Gudļevski un atklāja cīņas rezultātu. Vairākumu mājinieki tā arī neizmantoja, turklāt vismaz mača sākumā aktīvāku sniegumu demonstrēja viesi no Habarovskas, bet pēc Mihala Jordāna metiena tiesneši devās skatīties videoatkārtojumu, lai paskatītos, vai ripa nav šķērsojusi laukuma līniju.

Rezultāts gan palika nemainīgs, bet pirmās trešdaļas otrajā pusē "Amur" hokejisti minūtes laikā nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas. Tiesa, rīdzinieki piecatā pret trim uzspēlēja tikai trīs sekundes, jo divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu saņēma Matiass Mitinens. Rezultāts gan pēcāk tā arī nemainījās, bet perioda pašas beigas Rīgas "Dinamo" aizvadīja mazākumā, jo noraidījumu saņēma Marks Entonijs Zaneti. Pirmās 20 minūtes tā arī noslēdzās - ar 1:0 par labu "Amur".

Otrās trešdaļas ievadā laba iespēja panākt neizšķirtu bija Miķelim Rēdliham, taču viņš nespēja Laura Dārziņa piespēlēto ripu raidīt teju tukšos vārtos. Laukumā starp abām komandām bija līdzvērtīgs, bet aktīvs hokejs. Tiesa, tas nebija bagāts ar vārtu gūšanas iespējām. Otrā perioda vidū noraidījumu nopelnīja Dārziņš, bet rīdzinieki aizsardzībā spēlēja ļoti disciplinēti un neļāva pretiniekiem tikt pie saturīgiem metieniem, tādējādi mazākumu izturot.

Nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām pretuzbrukumā aizskrēja Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais hokejists Līnuss Videls, tomēr viņa metienu meistarīgi tvēra Alikins. Vēl pašās beigās rīdzinieki radīja spiedienu uz pretinieku vārtiem, bet rezultāts tā arī nemainījās, vēl joprojām vadībā ar 1:0 esot "Amur" hokejistiem.

Arī trešajā trešdaļā saglabājās augsts spēles temps, kas gan joprojām nebija bagāts ar bīstamām vārtu gūšanas iespējām. Ar vēlmi atspēlēties rīdzinieki centās radīt spiedienu uz "Amur" vārtiem. Tiesa, Habarovskas komanda prasmīgi un disciplinēti spēlēja aizsardzībā, tikpat kā neļaujot Rīgas "Dinamo" nopietni apdraudēt vārtus.

Noslēdzošajās pamatlaika minūtēs "Amur" bija pamatīgi nosēdušies aizsardzībā, gaidot mājinieku uzbrukumus. Jau priekšpēdējā minūtē Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Rīdziniekiem izdevās izdarīt vairākus bīstamus metienus, tomēr teicams vārtos bija Alikins. Vārtus mājinieki tā arī neguva, mačam noslēdzoties ar Habarovskas vienības uzvaru.

Rīdzinieki šo mājas spēļu sēriju uzsāka piektdien, kad ar 1:3 piekāpās sava ilggadējā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētajai Pekinas "Kuņluņ Red Star". Savukārt pēc tam sekoja panākums pret Vladivostokas "Admiral" ar 2:0, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Pēc šodienas mača rīdzinieki dosies izbraukumā un jau ceturtdien spēkosies pret Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Spartak", bet pēc tam būs spēles arī pret Maskavas apgabala "Vitjaz" un Helsinku "Jokerit", ko pārstāv vārtsargs Jānis Kalniņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ģirta Ankipāna trenētā Latvijas kluba neveiksmju josla sākās vēl iepriekšējā mājas spēļu sērijā, kad ar 1:4 tika zaudēts "Soči" vienībai, bet pēc tam ar 3:7 tika kapitulēts Astanas "Baris", piecus vārtus ielaižot jau pirmajā periodā. Pēc tam "Dinamo" devās trīs izbraukuma maču sērijā, mājās neatvedot nevienu punktu. Vispirms ar 2:5 tika zaudēts Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard", tad ar 3:6 piedzīvota neveiksme pret līgas pastarīti Novosibirskas "Sibirj", kam sekoja zaudējums ar 1:3 pret "Baris".

Ja sezonu rīdzinieki sāka ar piecām uzvarām astoņās spēlēs, tad tagad desmit mačos ir izcīnīti tikai divi panākumi.

"Amur" pēdējās deviņās spēlēs bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet abu komandu pirmajā savstarpējā mačā šosezon "Dinamo" septembrī piedzīvoja neveiksmi ar 1:2.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi trīs izmaiņas sastāvā, jo no komandas mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt ceturtdien Latvijas klubs paziņoja, ka komandai pievienojies uzbrucējs Rihards Marenis. Patlaban 25 gadus vecais Marenis rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma, noslēdzot pārbaudes laika vienošanos, tomēr tad pie pilntiesīga līguma viņš netika. Sezonu uzbrucējs sāka OHL klubā "Mogo", septiņās spēlēs izceļoties ar četriem gūtiem vārtiem. KHL čempionātā viņš debitēja piektdien pret "Kuņluņ Red Star".

Savukārt pirmdien oficiāli klubam pievienojās kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš klubu pārstāvēja jau iepriekšējās divas sezonas.

Pašlaik Rīgas klubu piemeklējusi savainojumu epidēmija, turklāt komandai ir problēmas arī ar vārtu gūšanu. Šobrīd traumēti ir Kristaps Zīle, Brendons Makmilens un Uvis Balinskis.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 18 spēlēs ir izcīnījusi septiņas uzvaras, ar 15 punktiem ieņemot astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Amur" ar 11 punktiem 17 mačos ir Austrumu konferences 11.pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā bija 12 leģionāri, kuru skaits pēc Feirčailda aiziešanas par vienu saruka. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.




     
  •