Priekšā tikai Greckis un Hovs. Čehu veterāns Jāgrs kļuvis par visu laiku trešo labāko vārtu guvēju NHL
Arī 43 gadu vecumā Jaromirs Jāgrs turpina NHL spēlēt ļoti rezultatīvi.
Hokejs
2016. gada 21. februāris, 12:44

Priekšā tikai Greckis un Hovs. Čehu veterāns Jāgrs kļuvis par visu laiku trešo labāko vārtu guvēju NHL

Jauns.lv

Čehijas leģenda Jaromirs Jāgrs sestdien kļuva par visu laiku trešo labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) snaiperi.

Sestdien notikušajā regulārā čempionāta mačā Jāgra pārstāvētā Floridas "Panthers" savā laukumā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pieveica Vinipegas "Jets" hokejistus.

Jāgrs šajā spēlē guva divus vārtus, kas viņam karjeras laikā nu ļāvis pasaules spēcīgākajā hokeja līgā atzīmēties ar 742 precīzām ripām un par viena vārtu guvuma tiesu apsteigt Bretu Halu. Čehu hokejists kļuvis par visu laiku trešo līgas labāko vārtu guvēju, kamēr rekordists ar 894 vārtiem ir Veins Greckis, kamēr otrais ar 801 ripu ir Gordijs Hovs.

Pašlaik 44 gadus vecais Jāgrs šosezon 56 mačos izcēlies ar 20 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm, būdams "Panthers" rezultatīvākais hokejists.

Jāgrs šobrīd ir vecākais starp aktīvajiem NHL hokejistiem, turklāt viņš ir arī visu laiku vecākais spēlētājs, kurš šajā līgā vienas spēles laikā izcēlies ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat-trick".

Čehijas uzbrucējs savas karjeras laikā regulārajā čempionātā guvis 742 vārtus un veicis 1103 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāvis kopumā iekrāt 1845 rezultativitātes punktus.

Kopā ar Pitsburgas "Penguins" komandu Jāgrs 1991. un 1992.gadā izcīnīja Stenlija kausu, bet 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi viņš kļuva par olimpisko čempionu.

Ar 59 spēlēs izcīnītiem 75 punktiem "Panthers" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem augsto otro vietu.

LETA/Foto: Vida Press