Pēc pārsteidzoša pirmā brauciena neviens Latvijas kamaniņu braucējs tomēr nenoturas desmitniekā
Labākais no Latvijas braucējiem Vinterbergā bija Inārs Kivlenieks, kuram 11. vieta.
Citi sporta veidi
2016. gada 21. februāris, 14:13

Pēc pārsteidzoša pirmā brauciena neviens Latvijas kamaniņu braucējs tomēr nenoturas desmitniekā

Jauns.lv

Lai gan pēc pirmā brauciena visi četri Latvijas vīriešu kamaniņu braucēji atradās pirmajā desmitniekā, nevienam no viņiem tomēr neizdevās iekļūt starp labākajiem Vācijas trasē Vinterbergā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien kungu sacensības norisinājās lietainos laika apstākļos, kas būtiski ietekmēja trases kvalitāti un sportistu rezultātus. Pirmajā braucienā no tā cieta vairāki favorīti, kas pēc pirmā brauciena Artūram Dārzniekam ļāva būt augstajā otrajā vietā, par 0,138 sekundēm atpaliekot no negaidītā līdera austrieša Davida Gleiršera.

Tikmēr pirmo desmitnieku pēc pirmā brauciena noslēdza pārējie trīs Latvijas kamaniņu braucēji - Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis.

Tiesa, otrajā braucienā situācija krasi mainījās un par sacensību uzvarētāju kļuva krievs Stepans Fjodorovs, kurš pirmajā braucienā bija tikai 26.pozīcijā.

Savukārt Dārznieks pēc otrā brauciena summā piedzīvoja ievērojamu kritumu un noslīdēja uz 25.vietu, uzvarētājam zaudējot 1,099 sekundes.

Otrajā vietā svētdien ierindojās amerikānis Kriss Mezdzers, kurš Fjodorovam piekāpās par 0,035 sekundēm, bet trešais bija Dominiks Fišnallers no Itālijas.

Savukārt pārējiem Latvijas kamaniņu braucējiem divu braucienu summā izdevās būt augstāk par Dārznieku - Kivlenieks bija 11.pozīcijā, Fjodorovam piekāpjoties par 0,718 sekundēm, kamēr Mauriņš bija 17.vietā, bet Rozītis - 21.pozīcijā.

Tikmēr pirmā brauciena uzvarētājs Gleiršers ierindojās tikai 19.vietā.

No četriem latviešu braucējiem Nāciju kausā piektdien nebija jāstartē vienīgi Kivleniekam, savukārt Rozītis tajās guva uzvaru, Dārznieks ieguva devīto, bet Mauriņš - 15.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru jau iepriekš bija nodrošinājis titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš sezonas gaitā tika pie 940 punktiem un kurš svētdien bija sestais. Kivlenieks ar 336 punktiem ieņēma 13.vietu, Rozītis ar 208 punktiem bija dalītā 20.vietā, Dārznieks ar 144 punktiem ierindojās 26.pozīcijā, bet Mauriņš tika pie 139 punktiem un bija 28.vietā.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas komanda pēc divnieku ekipāžas Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa kritiena nesasniedza finišu.

Latvijas komandu šajās sacensībās pārstāvēja Elīza Cauce, Mauriņš, kā arī divnieks Gudramovičs un Kalniņš

Pašā pirmā posma izskaņā Cauce pieļāva rupju kļūdu, kas no tobrīdējās līderes Kanādas lika atpalika gandrīz par pussekundi. Arī Mauriņš, lai gan viņam brauciens padevās bez lielām kļūdām, attālinājās no konkurentiem, Latvijai pēc diviem etapiem atpaliekot par nepilnu sekundi. Savukārt Gudramovičam/Kalniņam savs brauciens bija pagalam nesekmīgs un trases vidū viņi piedzīvoja kritienu, nesasniedzot finišu.

Tikmēr par šo sacensību uzvarētāju tika kronēta Kanāda, kas par 0,532 sekundēm apsteidza Krieviju. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr stājās Austrija, kamēr favorīte Vācija bija tikai ceturtā.

Kanādas stafetes komandai šis ir pirmais panākums sezonā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā ar 491 punktu uzvarēja Vācija, kamēr Krievija ar 385 punktiem bija otrā. Savukārt Latvija viena posma laikā no otrās vietas noslīdēja uz piekto, sezonu noslēdzot ar 325 punktiem.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas komanda Cauce, Dārznieks, kā arī divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja sudraba medaļas Altenbergas trasē Vācijā notikušajā Eiropas čempionātā, bet Pasaules kausa ieskaitē latvieši palika trešie.

Jau ziņots, ka sestdien Cauce ieguva ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā posmā, savukārt divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja trešo vietu, otro reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

Vinterbergā notika pēdējais no deviņiem Pasaules kausa posmiem.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA