Kādreizējais Latvijas basketbola izlases centrs Grafs spēlēs pie "VEF Rīga" jaunās maiņas
Paredzams, ka Raitis Grafs būs "VEF skolas" spēlējošais treneris.
Basketbols
2016. gada 22. februāris, 14:58

Kādreizējais Latvijas basketbola izlases centrs Grafs spēlēs pie "VEF Rīga" jaunās maiņas

Jauns.lv

Profesionālajai basketbola skolai "VEF Rīga" pievienojies četrkārtējais Latvijas čempions, valstsvienības un visu vecuma posmu jauniešu izlašu dalībnieks Raitis Grafs, kurš strādās ar jaunajiem sportistiem, pirmdien informē klubs.

''Lai turpinātu sekmīgu kā garo, tā mazo spēlētāju attīstību, esam aicinājuši "VEF skolas" sistēmai pievienoties pieredzējušo Raiti Grafu. Tādējādi komandā nodrošināsim loģisku spēlētāju rotāciju, kā arī neatsveramu pieredzi, kas ir ļoti nozīmīgs faktors jauno spēlētāju izaugsmē,'' uzskata ''VEF skolas'' direktors Gatis Jahovičs.

Grafs ir starp desmit visvairāk spēļu Latvijas valstsvienībā aizvadījušajiem spēlētājiem. Valstsvienībā 2,10 metrus garais centrs izgājis laukumā 91 spēlē, kurā guvis 521 punktu. Grafs spēlējis visu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs Eiropas čempionātā U-16, U-18, U-20, kā arī pasaules čempionātā U-19 sastāvā.

Sākot karjeru "Brocēnos", Grafs vēlāk devās studēt un spēlēt basketbolu uz ASV, kur no 1999. līdz 2003. gadam pavadīja Valparaiso universitātē. Pēc tam viņš atgriezās Eiropā un spēlēja dažādās Latvijas, Beļģijas, Polijas, Slovākijas, Kipras, Lietuvas un Igaunijas komandās. Četras reizes Grafs kļuvis par Latvijas Basketbola līgas čempionu un ir pēlējis arī "VEF Rīga" sastāvā.

BNS/Foto: Gatis Dieziņš/LETA