foto: Mike Simonov
Retro sacīkstes Maskavā: latviešiem divas godalgotas vietas
"Ghetto Racing Team" Maskavā.
Citi sporta veidi
2018. gada 10. oktobris, 09:59

Retro sacīkstes Maskavā: latviešiem divas godalgotas vietas

Karlīna Timofejeva

Oktobra sākumā Maskavā norisinājās trases sacensības ar vēsturiskiem un klasiskiem automobiļiem “Moscow Classic Open”. Latviju čempionātā pārstāvēja Raimonds Elbakjans ("Ghetto Racing Team"), kā arī Normunds Dobums un Jānis Grope, portālu Jauns.lv informēja organizācijā "Ghetto Games".

Čempionātā Latvijas pārstāvji ieguva godalgotas vietas.
Raimonds Elbakjans izcīnīja 2. vietu klasē „Volga 406”.  

„Es braucu ar 406. „Volgu”, kurai ir 2,3 litru un 16 vārstu dzinējs. Mans tēvs visu mūžu ir nodarbojies ar sporta automobiļiem. Atceros, ka bērnībā patika braukt ar kartingiem, taču pieaugot, sapratu, ka vēlos kaut ko lielāku. "Ghetto Games" jau četrus gadus atbalsta braucēju Jāni Tomsonu, kurš arī brauc ar vēsturisku automobili. Turklāt viņš ir braucējs bez vienas kājas. Izmēģinot šo retro transporta līdzekli, sapratu, ka šis ir ļoti labs veids brīvā laika pavadīšanai,” stāsta Elbakjans.  

"Ghetto Racing Team" Maskavā

Oktobra sākumā Maskavā norisinājās trases sacensības ar vēsturiskiem un klasiskiem automobiļiem “Moscow Classic Open”.

gallery icon
9

Tikmēr Jānis Grope klasē „Volga 402” izcīnīja 4. vietu, bet rīdzinieks Normunds Dobums – pat 2. vietu.

foto: Mike Simonov
"Ghetto Racing Team" Maskavā.

„Šajā čempionāta mēs piedalāmies jau vairākus gadus, un agrāk esam tikuši pie veiksmīgākiem rezultātiem. Nākamgad plānoju tikt pie labāka rezultāta – jāpiestrādā pie savas „Volgas”. Kopumā iespaids no sacensībām, kā jau vienmēr, ir labs. Ja kādam braukāšana pa trasi ar veciem spēkratiem liekas nenopietna, tie cilvēki kļūdās – es varu izdzenāt savu  „Volgu” līdz 200 km/h," stāsta Dobums, atzīmējot, ka viņa „Volgas” jauda ir 150 zirgspēki, kas tā laikā mašīnām nebūt nebija raksturīgs.