Lielisks panākums! Māris Neikšāns uzvar Pasaules kausa posmā rallijreidā
Latvijas autosportists Māris Neikšāns duetā ar krievu Antonu Nikolajevu uzvarējis Karēlijas republikā Krievijā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā rallijreidā.
Citi sporta veidi
2016. gada 22. februāris, 18:25

Lielisks panākums! Māris Neikšāns uzvar Pasaules kausa posmā rallijreidā

Jauns.lv

Latvijas autosportists Māris Neikšāns duetā ar krievu Antonu Nikolajevu pirmdien uzvarēja Karēlijas republikā Krievijā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā rallijreidā.

Sacensībās tika aizvadīti trīs ātrumposmi - svētdien notika superspeciālais ātrumposms un aptuveni 180 kilometrs garš otrais posms, bet pirmdien sportisti veica šo 180 kilometru distanci pretējā virzienā.

Neikšāns un Nikolajevs vadībā izvirzījās jau pēc pirmā ātrumposma. Otrajā posmā uzvaru svinēja krieva Vladimira Vasiļjeva ekipāža, kopvērtējumā pietuvojoties Neikšāna pilotētajai mašīnai līdz desmit sekundēm, tomēr pirmdienas posmā latvietis guva samērā pārliecinošu uzvaru un kopvērtējumā apsteidza Vasiļjevu par minūti un 13 sekundēm.

Kā zināms, Neikšāns un Nikolajevs startēja leģendārā Francijas autosportista un sporta mašīnu konstruktora Žana-Luī Šlesēra būvētajā T1 klases prototipa automašīnā. Neikšāns spēkus rallijreidā izmēģināja jau pērn Francijā, bet Krievijā viņam bija pirmās tik augsta līmeņa sacensības.

Žans-Luī Šlesērs pasaules atpazīstamību ieguva ar savu sniegumu Dakāras rallijreidā, kur viņš ilgus gadus startēja ar paša konstruētiem bagijiem. Šlesērs ir divkārtējs Dakaras rallijreida uzvarētājs, kā arī pieckārtējs rallijreida Pasaules kausa ieguvējs.

Tikmēr piekto vietu Karēlijā Pasaules kausa sacensībās kopvērtējumā guva latvietis Aldis Vilcāns ar baltkrievu stūrmani Andreju Rudņicki.

Zīmīgi, ka šajās sacensībās daļa dalībnieku startēja Krievijas čempionāta, bet daļa Pasaules kausa ieskaitē. Absolūtajā vērtējumā labākie bija Krievijas čempionātā startējušā somu pilota Tapio Lauronena ekipāža, kas pārstāv Latvijas komandu "RE Autoclub", apsteidzot arī Neikšānu. Savukārt 16.vietā absolūtajā ieskaitē finišā palika Krievijas čempionāta ieskaitē startējušie kādreiz slavenais somu rallija braucējs Tonijs Gardemeisters un viņa latviešu stūrmanis Krišjānis Caune, kuri pirmajā dienā saskārās ar tehniskām problēmām, bet otrajā dienā uzrādīja otro laiku, piekāpjoties vienīgi Neikšānam.

Pasaules kausā rallijreidā šosezon ieplānoti desmit posmi. Nākamais marta beigās un aprīļa sākumā risināsies Abū Dabī. Pērn kopvērtējumā triumfēja pazīstamais Kataras autosportists Nasers Al-Atija.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA