foto: AP/Scanpix
Girgensonam pirmais rezultativitātes punkts šosezon
Zemgus Girgensons cīņā pret Lasvegasas "Golden Knights".
Hokejs
2018. gada 9. oktobris, 09:36

Girgensonam pirmais rezultativitātes punkts šosezon

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pirmdien nopelnīja pirmo rezultativitātes punktu jaunajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā, palīdzot Bufalo "Sabres" vienībai pārspēt iepriekšējās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālisti Vegasas "Golden Knights".

"Sabres" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 (1:0, 3:1, 0:1), svinot otro panākumu pēc kārtas.

Mājiniekiem divus vārtus guva komandas kapteinis Džeks Aikels, kurš 15. minūtē vairākumā atklāja rezultātu, bet 25.minūtē "Sabres" pārsvaru dubultoja. Turpinājumā "Golden Knights" vienus vārtus atguva, taču jau 28 sekundes vēlāk Marko Skandela atjaunoja divu ripu pārsvaru, bet 30.minūtē Džeisons Pominvils pēc Girgensona un Evana Rodrigesa piespēlēm panāca 4:1.

Girgensons, kuram šī bija 351. spēle NHL karjerā, tika pie ripas aiz pretinieku vārtiem un gar apmali to piespēlēja Rodrigesam, kurš no laukuma stūra piespēlēja vārtu priekšā esošajam Pominvilam.

Trešā periodā "Golden Knights" pēc Džonatana Maršeso metiena vienus vārtus atguva, taču "Sabres" droši nosargāja uzvaru.

Girgensons spēlēja 14 minūtes un 53 sekundes, tostarp vairāk kā divas minūtes mazākumā. Latvietis reizi meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Viņš šosezon trī spēlēs ir nopelnījis vienu rezultativitātes punktu, kamēr "Sabres" ar četriem punktiem trīs mačos Austrumu konferencē atrodas ceturtajā vietā, kamēr līderei Karolīnas "Hurricanes" ir par punktu vairāk.

Savas NHL karjeras laikā pašlaik 24 gadus vecais Girgensons kopumā 351 spēlē guvis 44 vārtus un veicis 58 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 71 spēlē atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Citā spēlē Anaheimas "Ducks" hokejisti savās mājās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Detroitas "Red Wings" komandu, otro reizi kluba vēsturē sezonu sākot ar trim panākumiem pēc kārtas.

Tikpat veiksmīgs sākums Anaheimas vienībai izdevās 2006./2007.gada sezonā, kuras noslēgumā Kalifornijas klubs izcīnīja arī Stenlija kausu.

Pirmdien aizvadītajā mačā "Ducks" divas reizes bija iedzinējos, taču pamatlaika 49.minūtē Jākobs Silfverberjs panāca izlīdzinājumu 2:2, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru mājiniekiem nodrošināja Trojs Terijs, kurš bija vienīgais, kas realizēja savu "bullīti".

"Ducks" ar sešiem punktiem trīs mačos ir Rietumu konferences un visas līgas vadībā, kamēr par punktu atpaliek Čikāgas "Blackhawks".

Tikmēr citā pirmdien aizvadītā mačā Bostonas "Bruins" mājās ar 6:3 (2:0, 1:2, 3:1) uzvarēja Otavas "Senators". Par šā mača varoņiem kļuva "Bruins" uzbrucēji Patrīss Beržerons un Dāvids Pastrņāks. Pirmais izcēlās ar trim gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet čehs šajā mačā iemeta divas ripas un divas reizes asistēja partneriem.

Beržerons ceturto reizi karjerā izcēlies ar "hat-trick".

Vēl vienā cīņā Ņujorkas "Islanders" savās mājās ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) pieveica Sanhosē "Sharks". Laukuma saimnieku rindās vārtsargs Robins Lēners, kuram šis bija debijas mačs "Islanders" komandas kreklā, atvairīja 35 metienus.

NHL šī ir 102.sezona. Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par Stenlija kausa ieguvēju tika kronēta Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā pārspēja NHL debitanti Vegasas "Golden Knights".