Kristapa lieliskais sniegums laukumā diemžēl neglābj komandu no smagas sakāves. VIDEO
Porziņģa 17 gūtie punkti neglāba komandu no bezierunu kapitulācijas pret lietuvieša Valančūna pārstāvēto vienību.
Basketbols
2016. gada 23. februāris, 06:44

Kristapa lieliskais sniegums laukumā diemžēl neglābj komandu no smagas sakāves. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis pirmdien guva 17 punktus, no tiem desmit sametot pēdējā ceturtdaļā, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" savās mājās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) cīņā ar 95:122 (28:26, 15:31, 25:29, 27:36) pārliecinoši zaudēja Atlantijas okeāna divīzijas līderei Toronto "Raptors", kuras labā 20 punktus guva lietuviešu centrs Jons Valančūns.

"Knicks" izgāza otrās ceturtdaļas beigu daļu, kurā pretinieki veica izšķirošo izrāvienu un pēc tam bez lielām problēmām nosargāja pārsvaru, sagādājot laukuma saimniekiem vienu no lielākajiem zaudējumiem sezonā. Ņujorkas komandai šī bija astotā neveiksme pēdējos deviņos mačos, kur vienīgā uzvara tika gūta iepriekšējā cīņā sestdien pret Minesotas "Timberwolves". Tāpat Ņujorkas komandai šis bija otrs lielākais zaudējums sezonā, jo vēl vienā mačā tā pretiniekiem piekāpās ar 28 punktiem.

Savukārt "Raptors" izcīnīja otro panākumu pēc kārtas, izvirzoties vadībā arī abu komandu šīs sezonas savstarpējā sērijā, kurā Toronto komanda nu guvusi divas uzvaras trīs aizvadītajās cīņās.

Porziņģis spēlēja 32 minūtes un 31 sekundi, trāpīja piecus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja divas personiskās piezīmes. Porziņģim esot laukumā "Knicks" ielaida par 27 punktiem vairāk nekā sameta, tāpēc latvietim bija sliktākais +/- rādītājs komandā. Zīmīgi, ka Porziņģis otro spēli pēc kārtas spēja izcīnīt tikai divas atlēkušās bumbas. Tāpat latvietis pirmo reizi pēdējos sešos mačos palika bez bloķētiem metieniem.

Valančūns ar spēku apspēlē Porziņģi:

Laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Karmelo Entonijs, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet Robins Lopess guva 21 punktu, no kuriem 15 sameta pirmajā puslaikā, un tika pie 16 atlēkušajām bumbām.

"Raptors" rindās Kails Laurijs un Demers Derozens sameta pa 22 punktiem. Laurijs pirmo reizi sezonā tika arī pie "triple-double", jo izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Savukārt Valančūns bez 20 punktiem izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas, bloķēja trīs metienus un pieļāva divas kļūdas, laukumā pavadot 25 minūtes.

Kristapa Porziņģa labākie momenti pret "Raptors":

Šosezon abas komandas jau divas reizes bija tikušās - novembrī "Knicks" viesos uzvarēja ar 111:109, bet janvāra beigās "Raptors" revanšējās ar 103:93. Porziņģis otrajā spēlē slimības dēļ nepiedalījās un tā joprojām ir vienīgā regulārā čempionāta spēle, ko latviešu centrs savā NBA debijas sezonā ir izlaidis.

Līdzīgajā pirmajā ceturtdaļā nevienai no komandām lielāku pārsvaru iegūt neizdevās. Pēc četrām nospēlētām minūtēm Porziņģis ar precīzu tālmetienu panāca neizšķirtu 7:7, bet ceturtdaļas vidū latvietis tika nomainīts. "Raptors" uz brīdi ieguva sešu punktu pārsvaru, taču laukuma saimnieki tūdaļ atspēlējās, jo guva deviņus punktus pēc kārtas, no kuriem sešus sameta Lopess.

Spēles gaita mainījās otrajā ceturtdaļā, jo tuvojoties puslaika pārtraukumam Toronto vienība pārņēma iniciatīvu. Porziņģis spēles 17.minūtē ar precīzu divpunktu metienu vēl panāca 37:33 "Knicks" labā, taču pretinieki tūdaļ iemeta septiņus punktus pēc kārtas, pārņemot vadību un to vairs neatdodod līdz spēles beigām. Porziņģis turpinājumā pēc trīs neprecīziem metieniem trīs minūtes līdz pārtraukumam otro reizi devās uz rezervistu soliņu, savukārt ceturtdaļas izskaņā viesi veica izrāvienu 15:2 un no 42:41 spēja panākt jau vērā ņemamo 57:43 savā labā.

Trešo ceturtdaļu lieliski aizvadīja Valančūns, kurš guva 11 no saviem 20 punktiem. Porziņģis ceturtdaļas sākumā iemeta vēl vienu divpunktu metienu, taču pēc tam viņam spēle nesekmējās un pēc divām īsā laikā nopelnītām personiskajām piezīmēm viņš tika nomainīts. "Raptors" turpināja atrauties un spēles pēdējā nogriežņa sākumā panāca arī 20 punktu pārsvaru 88:68.

"Knicks" gan iesāka neveiksmīgu pakaļdzīšanos un viens no tās iniciatoriem bija Porziņģis. Latvietis ceturtdaļas pirmajās minūtēs guva desmit Ņujorkas kluba punktus pēc kārtas, trāpot tālmetienu un veicot caurgājienu ar sodu, tobrīd samazinot starpību līdz 81:96. Tomēr spēle aizsardzībā mājiniekiem joprojām kliboja, kas vērā ņemami pietuvoties pretiniekiem neļāva. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām, kad "Raptors" pārsvars atkal sasniedza 20 punktus, Porziņģis nopelnīja tehnisko piezīmi, savukārt vēl pēc minūtes "Knicks", kas jau tobrīd bija izkārusi "balto karogu", viņu nomainīja, mača beigas aizvadot ar rezervistiem.

"Knicks" ar 24 panākumiem 58 spēlēs joprojām ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Raptors" vienība ar 37 uzvarām 55 mačos ir konferences vicelīderi aiz Klīvlendas "Cavaliers", kam ir par trīs uzvarām vairāk.

Turpinājumā "Knicks" trešdien viesosies pie Indiānas "Pacers", savukārt piektdien atkal spēlēs savās mājās, uzņemot Austrumu konferencē vienu vietu augstāk esošo Orlando "Magic". Ņujorkas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču no konferences astotās pozīcijas atpaliek jau par piecu uzvaru tiesu.


LETA/Foto: Reuters