foto: Fiba
Latvijas 3x3 basketbolisti izcīna U-23 Pasaules kausa sudrabu
Latvijas izlases basketbolisti (no kreisās Rihards Pāže, Armands Ginters, Linards Jaunzems un Nils Ozoliņš) dodas laukumā pirms spēles.
Basketbols
2018. gada 7. oktobris, 17:33

Latvijas 3x3 basketbolisti izcīna U-23 Pasaules kausa sudrabu

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola U-23 izlase ar Robertu Pāži, Armandu Ginteru, Nilu Ozoliņu un Linardu Jaunzemu sastāvā svētdien Ķīnā izcīnīja sudrabu šī vecuma grupas Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas komanda, kas turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, vispirms svētdien ceturtdaļfināla cīņā ar 21:10 pārliecinoši apspēlēja ar sesto numuru izlikto Slovēniju.

Savukārt pēc tam pusfinālā Latvijas vienība ar 21:14 pārspēja ar desmito numuru izlikto Franciju, iegūstot ceļazīmi uz finālu.

Visbeidzot izšķirošajā mačā par zeltu Latvijas komanda ar 18:21 piekāpās ar otro numuru izliktajai Krievijai.

Fināls aizritēja ļoti līdzvērtīgā un aizraujošā cīņā, bet pēdējās minūtes sākumā Latvija pietuvojās līdz 18:19. Tiesa, uzreiz nākamajā uzbrukumā krievi iemeta tālmetienu un nodrošināja sev zeltu.

"Krievi ir labi metēji, to mēs zinājām jau iepriekš. Tomēr, domāju, arī mēs esam laba komanda," uzreiz pēc mača pauda Latvijas komandas basketbolists Pāže.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka apakšgrupu turnīrā Latvijas basketbolisti izcīnīja četras uzvaras tikpat spēlēs. Vispirms ar 21:14 tika pārspēta Mongolija, pēc tam ar 22:7 pieveikta Indonēzija, bet trešajā cīņā ar 22:13 uzveikta Igaunija. Visbeidzot noslēdzošajā mačā Latvijas basketbolisti ar 20:19 uzvarēja arī Ungāriju.

Latvija šajā turnīrā bija pārstāvēta tikai vīriešu konkurencē.

Kā zināms, Latvija ir viena no vadošajām valstīm 3x3 basketbolā vīru konkurencē, kur latvieši regulāri izcīna vietas uz goda pjedestāla Pasaules tūres un citos turnīros.

3x3 basketbols ir iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.