Jēkabsone-Žogota: "Uz Lietuvu braucam pēc uzvaras"
Jēkabsone-Žogota: "Nevar teikt, ka nebija pārdzīvojumu. Pēc spēles visas bija neapmierinātas, bēdīgas un vīlušās par zaudējumu, turklāt pašas atdevām spēli. Tagad ir citas emocijas, ļoti pozitīvas. Braucam ar citām domām - pēc uzvaras."
Basketbols
2016. gada 24. februāris, 13:54

Jēkabsone-Žogota: "Uz Lietuvu braucam pēc uzvaras"

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2017.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā trešdien izbraukumā spēkosies ar Lietuvu un cīnīsies vienīgi par uzvaru, uzsver valstsvienības līdere Anete Jēkabsone-Žogota.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlasei spēlē pret lietuvietēm nepieciešama uzvara, lai komandai būtu krietni lielākas izredzes rudenī kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, kurā latvietes spēlējušas iepriekšējās sešas reizes pēc kārtas.

Baltijas komandām turnīrā šī būs otrā tikšanās, jo pērn novembrī Latvijas izlase Rīgā ar rezultātu 65:62 pārspēja lietuvietes.

Jēkabsone-Žogota sarunā atzina, ka Latvijas izlases spēlētājas ir labāk saspēlējušās kopš iepriekšējās spēles pret Lietuvu. "Spēlētājas labāk zina un vieglāk var uztvert, ko treneris vēlas. Kombinācijas ir zināmas, un esam labāk saspēlējušās. Sākumā tam vajadzēja vairākas dienas, bet tagad tam visam var iziet cauri dienas laikā."

Kā zināms, Latvijas izlase sestdien izbraukumā Celjē ar rezultātu 51:69 zaudēja Slovēnijai, kurai turnīrā šis bija otrais panākums divās spēlēs.

"Nevar teikt, ka nebija pārdzīvojumu. Pēc spēles visas bija neapmierinātas, bēdīgas un vīlušās par zaudējumu, turklāt pašas atdevām spēli. Tagad ir citas emocijas, ļoti pozitīvas. Braucam ar citām domām - pēc uzvaras," pirms braukšanas uz Lietuvu izteicās Jēkabsone-Žogota.

"Bija daudz sasteigtu metienu. Uzbrukumi netika izspēlēti pacietīgi. Nebija pareizas piespēles, kur tām vajadzēja būt," atceroties zaudējumu Slovēnijā, piebilda pagājušā gada Latvijas labākā basketboliste.

Latvijas izlasei šajā izlašu pārtraukumā bija jāgatavojas divām spēlēm, tikmēr Lietuvai un Slovēnijai tikai vienam mačam. Jēkabsone-Žogota uzskata, ka sagatavošanās laiks bijis pietiekams. "Vienmēr var atrast attaisnojumus. Nespēlējam kopā pirmo reizi. Pašām jāspēlē gudrāk un pacietīgāk."

Jēkabsone-Žogota pārstāv Krievijas klubu Kurskas "Dinamo". Šīs komandas galvenais treneris ir Gundars Vētra, kura asistents ir Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis strādā gan šajā klubā, gan dāmu izlasē.

"Ir forši, ka komandā ir vairāki latvieši. Attiecības ir draudzīgākas. Ir vieglāk spēlēt izlasē, jo zinu, kāds ir treneru darba stils," atzina Jēkabsone-Žogota, kura arī norādīja, ka Kurskas "Dinamo" komandas mērķis šosezon ir spēlēt Krievijas čempionāta finālā un iekļūt Eirolīgas finālčetriniekā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc divām kārtām A grupas līdere ir Slovēnija, otro vietu ar vienu uzvaru ieņem Latvija, savukārt ar diviem zaudējumiem Lietuva ir trešā.

Mačs pret Lietuvu tiešraidē no Ķedaiņiem būs skatāms 19:00 LTV 7 kanālā.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies novembrī, kad Latvijas izlase savā laukumā uzņems Slovēniju.

Kā zināms, Zībarts septembrī kļuva par sieviešu izlases jauno galveno treneri, šajā amatā nomainot Ainaru Zvirgzdiņu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA