LFF valde vēl nepieņem lēmumu par Kļaviņa pielaišanu organizācijas prezidenta vēlēšanām
Gala lēmumu par Kļaviņa pielaišanu vēlēšanām, kas paredzētas 29.aprīlī, nolemts pieņemt ārkārtas LFF valdes sēdē, kas notiks neilgi pēc Disciplinārlietu komisijas lēmuma saņemšanas.
Futbols
2016. gada 24. februāris, 16:59

LFF valde vēl nepieņem lēmumu par Kļaviņa pielaišanu organizācijas prezidenta vēlēšanām

Jauns.lv

Latvijas Futbola federācija (LFF) trešdien notikušajā valdes sēdē vēl nepieņēma lēmumu par organizācijas prezidenta kandidāta Krišjāņa Kļaviņa pielaišanu vēlēšanām.

Pamatojoties uz LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka ziņojumu un LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas 19.februāra lēmumiem attiecībā uz prezidenta un valdes kandidātu pieteikumiem, LFF valde nolēma iesniegt komitejas pieņemtos lēmumus un lietai saistošo dokumentāciju saistībā ar Kļaviņa kandidatūru izskatīšanai LFF Disciplinārlietu komisijā.

LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja vērtēja, vai Kļaviņa kandidatūra atbilst godīgas spēles principiem un atbilst Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) izvirzītajām prasībām. Izskatot dokumentāciju un LFF rīcībā esošo saraksti ar UEFA pārstāvjiem, komiteja konstatēja, ka ir ticama informācija, ka Kļaviņš varētu būt veicis darbības, kas ir pretējas sporta ētikas un godīgas spēles principiem. Tāpēc komitejas ieskatā minētās personas kandidatūra LFF prezidenta amatam ir pretrunā ar LFF statūtos noteiktajām prasībām, kā arī UEFA un FIFA prasībām.

LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja rekomendēja LFF valdei neiekļaut Kļaviņu valdes locekļu kandidātu sarakstā, ņemot vērā to, ka pastāv pietiekošs pierādījumu kopums, kas liecina, ka minētā persona varētu būt iesaistīta darbībās, kuras nav savienojamas ar sporta ētiku un godīgas spēles principiem, un viņam nav nevainojama reputācija, kādai būtu jābūt jebkuras valsts futbola federācijas prezidenta kandidātam.

Gala lēmumu par Kļaviņa pielaišanu vēlēšanām, kas paredzētas 29.aprīlī, nolemts pieņemt ārkārtas LFF valdes sēdē, kas notiks neilgi pēc Disciplinārlietu komisijas lēmuma saņemšanas.

LFF arī publiskoja savu saraksti ar UEFA, kurā šīs organizācijas pārstāvis Urs Klusers norādījis, ka Kļaviņš ir vairākkārt pieminēts tā dēvētās "Bochum" lietas izmeklēšanas materiālos. Vēstulē minēts, ka Kļaviņš saņēmis 30 000 eiro lielu maksājumu no kāda Manuela Pekoseka, kurš bijis starpnieks spēļu rezultātu ietekmēšanā un likmju veikšanā.

Tāpat lietas izmeklētāji ir novērojuši sarunu starp sporta totalizatora kompānijas SAMVO darbiniekiem, kuri sadarbojās ar šobrīd par spēļu sarunāšanu notiesāto Anti Šapinu. Sarunā norādītās personas ieteica atklāt jaunu bankas kontu uz tādas personas vārda, kurš mēdz "uzvarēt likmes". Šī persona varētu iemaksāt minētajā kontā 100 000 ASV dolāru (91 000 eiro) depozītu. Izmeklēšanas ietvaros tika konstatēts, ka minētā persona ir Krišjānis Kļaviņš. Šajā sarunā vienlaikus pieminēts, ka viņš ir basketbola komandas īpašnieks.

Kā zināms, šobrīd LFF prezidenta amatam ir divi kandidāti - pašreiz šajā amatā esošais Guntis Indriksons un kādreizējais šīs organizācijas preses sekretārs Kļaviņš. Tiesa, Kļaviņa kandidatūra tiek vērtēta pretrunīgi, turklāt viņš bijis iesaistīts totalizatoru skandālos. Ir arī izskanējusi informācija, ka LFF varētu viņu nemaz nepielaist prezidenta vēlēšanām, taču pagaidām šāds lēmums nav pieņems.

LFF prezidenta vēlēšanas gaidāmas 29.aprīlī, kad notiks ikgadējais kongress.

Pašlaik 60 gadus vecais Indriksons ir LFF prezidents kopš 1996.gada, bet līdz 2011.gadam viņš bija arī Latvijas titulētākā futbola kluba Rīgas "Skonto" prezidents.

Savukārt 31 gadu vecais Kļaviņš iepriekš bijis žurnālists, turklāt neilgu laiku savulaik bija arī LFF preses sekretārs. Pašlaik viņš ir sporta kluba "Cēsis" prezidents.

LETA/Foto: Sintija Zandersone/LETA