Jēkabsone-Žogota: "Mēs sev nepiedotu, ja šodien zaudētu Lietuvai". FOTO
"Bija smaga spēle. Pirmais puslaiks personīgi man bija pamošanās, bet labi beidzās - mēs sev nepiedotu, ja neko nedarītu lietas labā un šodien zaudētu," pēc mača sacīja Jēkabsone-Žogota.
Basketbols
2016. gada 24. februāris, 23:20

Jēkabsone-Žogota: "Mēs sev nepiedotu, ja šodien zaudētu Lietuvai". FOTO

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā izbraukumā trešdien Ķēdaiņos ar rezultātu 87:81 (17:14, 18:29, 23:16, 29:22) uzveica Lietuvas valstsvienību, taču zaudējuma gadījumā valstsvienības spēlētājs būtu ļoti vīlušās, atzīst komandas līdere Anete Jēkabsone-Žogota.

Kā zināms, pēc izcīnītās uzvaras Latvijas izlase krietni palielināja savas izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram, savukārt Lietuvas valstsvienība finālturnīrā vairs nevar iekļūt un tajā nespēlēs pirmo reizi kopš 2003.gada.

"Bija smaga spēle. Pirmais puslaiks personīgi man bija pamošanās, bet labi beidzās - mēs sev nepiedotu, ja neko nedarītu lietas labā un šodien zaudētu," pēc mača sarunā ar aģentūru LETA sacīja Jēkabsone-Žogota, kura guva 21 punktu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases labā 21 punktu guva arī Anete Šteinberga, bet Gunta Baško-Melnbārde sameta 13 punktus, savāca septiņas bumbas pie groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

"Jāsaka paldies visām meitenēm, kuras šodien devās laukumā, piemēram, Anda Eibele un Ieva Krastiņa izdarīja ļoti lielu darbu, iemeta īstajos brīžos un nosedza. Tomēr jāuzteic visa komanda, jo visas cīnījās," uzsvēra Jēkabsone-Žogota.

Kā zināms, Latvijas izlase sestdien izbraukumā Celjē ar rezultātu 51:69 zaudēja Slovēnijai. "Pēc Slovēnijas spēles izsecinājām, ka tā nevaram spēlēt, jāspēlē pacietīgāk," sacīja Latvijas izlases līdere.

Uz spēli Lietuvā ar vairākiem autobusiem bija ieradušies Latvijas līdzjutēji, kuri saviļņoja valstsvienības basketbolistes. "Šodien palīdzēja arī mūsu fani, kurus dzirdējām jau ģērbtuvē. Kapteine Gunta (Baško-Melnbārde) teica - meitenes, atbraukusi mūsu tauta, ejam un cīnāmies! Kad skanēja himna, acīs bija asaras, saprotot, ka latvieši ir kopā ar mums," atzina Jēkabsone-Žogota.

Baltijas komandām turnīrā šī ir otrā tikšanās, jo pērn novembrī Latvijas izlase Rīgā ar rezultātu 65:62 pārspēja lietuvietes.

Kvalifikācijas turnīrā A grupā Latvija ir līdere ar divām uzvarām trīs spēlēs, divas uzvaras ir arī Slovēnijai, kas gan aizvadījusi tikai divus mačus. Savukārt Lietuva piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies novembrī, kad Latvijas izlase savā laukumā uzņems Slovēniju.

 

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA