Porziņģim 22 punkti un neiemests uzvaras metiens; "Knicks" atkal zaudē. VIDEO
Par spīti Porziņģa 22 punktiem, "Knicks" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.
Basketbols
2016. gada 25. februāris, 07:02

Porziņģim 22 punkti un neiemests uzvaras metiens; "Knicks" atkal zaudē. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē iemeta 22 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piedzīvoja sāpīgu zaudējumu mača galotnē, ar 105:108 (26:28, 28:24, 26:28, 24:28) izbraukumā piekāpjoties Indiānas "Pacers".

Līdz ar to pēdējo desmit maču laikā "Knicks" izdevies gūt tikai vienu uzvaru.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 48 sekundes, grozā raidīdams piecus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem trīspunktniekiem un sešus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens un divas personiskās piezīmes.

"Pacers" sastāvā kārtējo lielisku spēli aizvadīja šīs komandas līderis Pols Džordžs, kurš guva 27 punktus, turklāt 25 no tiem viņš iemeta tieši otrajā puslaikā. Tikmēr debitants Mailzs Tērners atzīmējās ar 24 punktiem.

Savukārt "Knicks" rindās rezultatīvākais bija Porziņģis, bet 20 punktus iemeta pieredzējušais spānis Hosē Kalderons, kamēr 19 punktus pievienoja Kails O'Kvins.

Neveiksmīgu spēli aizvadīja "Knicks" līderis Karmelo Entonijs, kurš guva 14 punktus, grozā raidot vien piecus no 20 metieniem.

Tieši Porziņģis atklāja šī mača rezultātu, kad pretuzbrukumā izmantoja teicamu Entonija piespēli un caurgājienā guva divus punktus "Knicks" labā. Latvietim rezultatīva bija visa pirmā ceturtdaļa, kurā viņš kopumā iemeta septiņus punktus, grozā raidot arī divus no četriem soda metieniem un vienu tālmetienu.

Tikmēr abas komandas šo maču aizvadīja punkts punktā, pirmajam ceturksnim noslēdzoties ar 28:26 par labu "Pacers" basketbolistiem. Savukārt pirmā puslaika turpinājumā nevienai no vienībām neizdevās tikt pie gana droša pārsvara, bet līdz lielajam pārtraukumam Porziņģis guva vēl četrus punktus, kas viņam kārtējo reizi šosezon ļāva pārsniegt desmit gūto punktu robežu.

Pirmais puslaiks noslēdzās par labu "Knicks" ar 54:52.

Otro puslaiku Porziņģis sāka ar diviem precīziem soda metieniem, taču pirmās tā minūtes krietni veiksmīgāk aizvadīja "Pacers", kuri septiņu minūšu laikā izvirzījās vadībā jau ar 11 punktiem - 72:61. Tomēr līdz trešā ceturkšņa beigām Ņujorkas vienība panāca lūzumu un veica 15:2 izrāvienu, kas viesiem pēc Lengstona Geloveja precīzā tālmetiena ļāva atkal pārņemt vadību - 76:74.

Arī Porziņģis piedalījās šajā izrāvienā, būdams laukumā un arī realizēdams tālmetienu. Dueļa turpinājumā vadībā ar pāris punktu starpību atradās jau "Knicks" basketbolisti, turklāt nepilnas deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām viesu handikaps sasniedza sešus punktus - 90:84.

Lai gan noslēdzošās ceturtdaļas laikā gan sekmīgi spēlēja Porziņģis, gūstot sešus punktus, "Pacers" basketbolisti atspēlējās, līdz ar to cīņas izskaņa tika aizvadīta punkts punktā. Nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām mājinieki pēc ilgāka pārtraukuma atkal izvirzījās vadībā (100:99). Pēc precīza Džordža metiena Indiānas klubs savu pārsvaru palielināja vēl par diviem punktiem.

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 11,1 sekundes, "Knicks", kas atradās iedzinējos ar 105:107, bija iespēja uzbrukt, taču Porziņģis nerealizēja tikpat kā brīvu tālmetienu. Brīdi vēlāk Ņujorkas vienība pārkāpa noteikumus un Tērners realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot "Pacers" komandai trīs punktu pārsvaru.

"Knicks" varēja uzbrukt, kad bija atlikušas 1,9 sekundes līdz beigām, taču izšķirošo trīspunktnieku šoreiz neiemeta Entonijs. Līdz ar to Ņujorkas vienībai bija jāsamierinās ar vēl vienu sāpīgu zaudējumu.

"Knicks" ar 24 panākumiem 59 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Savukārt "Pacers" ar 31 uzvaru 57 mačos ir šīs konferences piektajā pozīcijā.

Nākamo maču "Knicks" basketbolisti aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzņems Orlando "Magic". Ņujorkas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču no konferences astotās pozīcijas tā atpaliek par piecu uzvaru tiesu.

LETA/Foto: Reuters