foto: AFP/Scanpix
Mesi Spānijas čempionātā tiek pie jauna rekorda
Lionels Mesi.
2018. gada 24. septembris, 19:27

Mesi Spānijas čempionātā tiek pie jauna rekorda

LETA

Spānijas futbola komanda "Barcelona" svētdien spēlēja neizšķirti vietējā čempionāta spēlē pret "Girona" komandu, bet vienības zvaigzne Lionels Mesi kļuva par spēlēm bagātāko ārzemju futbolistu Spānijas čempionātā.

"Barcelona" savā laukumā ar 2:2 (1:1) spēlēja neizšķirti pret "Girona" vienību, pirmo reizi šosezon neizcīnot uzvaru.

Vārtus Barselonas vienības rindās guva Lionels Mesi un Žerārs Pikē, bet pretinieku sastāvā divus vārtus guva Kristians Stunani. "Barcelona" gan lielāko daļu spēles nācās aizvadīt mazākumā, jo 35.minūtē noraidīts tika francūzis Klemāns Lenglē.

Spēles 51.minūtē rezultāts vēl bija 2:1 "Girona" labā, taču spāņu vienība prata izlīdzināt rezultātu pēc Pikē vārtu guvuma.

Mesi šajā duelī aizvadīja 423.spēli Spānijas čempionātā, labojot brazīliešu aizsarga un viņa kādreizējā komandas biedra Dani Alvisa rekordu. Līdz ar to Mesi ir spēlēm bagātākais ārzemju futbolists Spānijas čempionātā.

Pēc mača "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde atzina, ka noraidījums bija spēles izšķirošais moments. "Pēc noraidījuma plānoju laukumā laist Samjuelu Umtitī, lai aizpildītu "caurumu" aizsardzībā, taču pārāk ilgi vilcinājos un šobrīd nožēloju šo lēmumu. Tobrīd šķita, ka mēs kontrolējam spēli arī mazākumā."

"Barcelona" un "Girona" atbildes mačs, iespējams, tiks aizvadīts ASV, jo tieši šī spēle ir izraudzīta, lai tā norisinātos ārpus Spānijas teritorijas. Šobrīd gan ir virkne sarežģījumu un situācija nav visai pozitīva, lai šī spēle notiktu ASV, jo Spānijas Futbola federācija (RFEF) šādu ieceri pagaidām neatbalsta.

Turnīra kopvērtējumā "Barcelona" un Madrides "Real" ir katrai pa 13 punktiem, bet trešā ar desmit punktiem ir "Alaves", kamēr katrai pa astoņiem punktiem ir Vigo "Celta", Madrides "Atletico" un "Girona".