foto: AFP/Scanpix
Ostapenko pamet labāko desmitnieku WTA rangā; Sevastova savu pozīciju saglabā
Anastasija Sevastova.
Citi sporta veidi
2018. gada 24. septembris, 13:07

Ostapenko pamet labāko desmitnieku WTA rangā; Sevastova savu pozīciju saglabā

LETA

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko zaudējusi vietu labāko desmitniekā WTA rangā, šobrīd ierindojoties 12.vietā, kamēr Anastasija Sevastova saglabājusi ranga 19.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko ranga labāko desmitniekā atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12.vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11.pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Tikmēr Sevastova labāko divdesmitniekā atgriezās augustā. Vēl jūlijā viņa triumfēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, izcīnot savu trešo WTA turnīru uzvarētājas titulu karjerā.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā Seulas WTA "International" turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā piedzīvojusi 45 vietu kritumu un tagad ieņem 348.vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies par četrām vietām uz 569.pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par sešām vietām pakāpusies uz 999.pozīciju, bet Irina Ļapustina rangā vairs nav atrodama.

Salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, pasaules ranga pirmās sešas vietas palikušas tādas pašas. Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Trešā ir vāciete Angelika Kerbere, ceturto vietu ieņem Karolīna Garsija no Francijas, piektā ir čehiete Petra Kvitova, sestajā pozīcijā atrodama ukrainiete Jeļina Svitoļina, bet septītā tagad ir čehiete Karolīna Plīškova, kura pakāpusies vienu vietu uz augšu.
Astoto vietu ieņem ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka, zaudējot vienu pozīciju, devītā ir Sloeina Stīvensa, kamēr desmitā, pakāpjoties par vienu vietu, ir vāciete Jūlija Gērgesa. Ostapenko rangā apsteigusi arī Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura šobrīd ir 11.vietā.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Sevastova ar 2465 punktiem ir 16.vietā, kamēr Ostapenko ar 2299 punktiem ir divas pozīcijas zemāk. Tikmēr līdere ar 6910 punktiem ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi piecas vietas un ieņem 46.pozīciju. Februārī viņa sasniedza 32.vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA "Premier" turnīrā.

Tikmēr Sevastova zaudējusi vienu vietu un tagad ir 77.pozīcijā, kamēr Marcinkēviča ir 209.vietā, atkāpjoties par 21 pozīciju. Vismane rangā ir 848.vietā, pakāpjoties par 13 pozīcijām augstāk, Čerņecka ir dalītā 1241.pozīcijā, pakāpjoties par septiņām vietām, bet arī Ļapustina ieņem 1241.vietu, nokrītot par 17 pozīcijām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās