foto: AFP/Scanpix/LETA
Brieža nokautētais Manuels Čarrs pieķerts dopinga lietošanā
Čarram nāksies šķirties no Pasaules Boksa asociācijas (WBA) pasaules čempiona jostas smagsvariem.
Citi sporta veidi
2018. gada 20. septembris, 16:03

Brieža nokautētais Manuels Čarrs pieķerts dopinga lietošanā

LETA

Vācijas bokseris Manuels Čarrs, kuru pirms trim gadiem pieveica latvietis Mairis Briedis, pieķerts aizliegto vielu lietošanā, līdz ar to viņam nāksies šķirties no Pasaules Boksa asociācijas (WBA) pasaules čempiona jostas smagsvariem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nākamajā nedēļā Čarram Ķelnē bija plānots aizstāvēt pasaules čempiona jostu pret amerikāni Fresu Okuendo, tomēr pirms cīņas veiktajā dopinga pārbaudē viņa organismā konstatēta aizliegtu steroīdu klātbūtne.

Līdz ar to 33 gadus vecajam Čarram, visticamāk, tiks piespriesta diskvalifikācija, kā arī viņam tiks atņemts pasaules čempiona tituls.

"Ņemot vērā šo situāciju, man ir jāatceļ cīņa par pasaules čempiona titulu," laikrakstam "Express" norādījis Čarrs, kurš ir dzimis Libānā, bet pārstāv Vāciju, lai gan nav šīs valsts pilsonis.

Boksera organismā dopinga pārbaudē konstatētas pat divu aizliegto vielu sarakstā esošu anabolisko steroīdu pēdas.

"Esmu šokēts par šiem jaunumiem, jo nekad neesmu lietojis ko aizliegtu. Aicinu savus līdzjutējus man uzticēties, jo šī lieta tiks atrisināta," sacīja Čarrs.

Laikraksts "Express" ziņo, ka bokserim konstatēta epitrenbolona un drostanolona klātbūtne organismā.

"Abas šīs vielas ir anaboliskie steroīdi, kas ir ļoti smags dopings. Bokseriem tās palīdz palielināt muskuļu spēku," norādījis antidopinga eksperts Frics Sērgels.

Pagaidām ir pārbaudīta tika analīžu A prove, bet vēl tiks veikta B proves pārbaude. Analīzes tika veiktas 31.augustā, kad Čarrs atradās treniņnometnē.

Par pasaules čempionu Čarrs kļuva pērn novembrī, pārtraucot Vācijas bokseru 85 gadus ilgo gaidīšanu pēc pasaules čempionu jostas smagsvariem, pēc punktiem droši pārspējot krievu Aleksandru Ustinovu.

2015.gada augustā Briedis Groznijā nokautēja Čarru, kurš bija viņa līdz tam titulētākais pretinieks, tomēr jau nedaudz vairāk nekā pēc nedēļas Vācijas bokseris tika sašauts vēderā kādā kebabu ēstuvē. Kopš tā laika viņam veiktas divas gūžas locītavas aizstāšanas operācijas.

Boksa ringā Čarrs atgriezās septiņus mēnešus pēc uzbrukuma un kopš tā laika bija guvis trīs panākumus pēc kārtas.

Čarrs par pasaules čempiona jostu cīnījās arī 2012.gadā, kad viņš titula duelī piekāpās ukrainim Vitālijam Kļičko.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jāpiebilst, ka WBA superčempions smagsvariem ir brits Entonijs Džošua, kurš sestdien Londonā savu titulu aizstāvēs pret Aleksandru Povetkinu no Krievijas.