foto: USA Today Sports
Porziņģa kolēģis Lī pošas pamest "Knicks"
Porziņģa komandas biedrs Lī grasās pamest "Knicks".
Basketbols
2018. gada 19. septembris, 19:30

Porziņģa kolēģis Lī pošas pamest "Knicks"

Jauns.lv / LETA

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks" Kortnijs Lī drīzumā varētu atstāt šo klubu.

Jau kādu brīdi ir informācija, ka "Knicks" vēlas aizmainīt 32 gadus veco Lī viņa solīdā vecuma un līguma dēļ, jo klubs pašlaik ir pārbūves procesā.

Savukārt laikraksts "The New York Post", atsaucoties uz avotu līgā, vēsta, ka Lī grib tikt aizmainīts uz kādu no komandām, kas pretendē uz iekļūšanu "play-off" vai NBA čempiontitulu.

Pats basketbolists ESPN medijam gan noliedzis, ka vēlas tikt aizmainīts.

Lī pašlaik ir spēkā līgums uz nākamajām divām sezonām par teju 25 miljoniem dolāru (21,4 miljoniem eiro).

Pirms diviem gadiem, parakstot līgumu uz četriem gadiem, Lī pievienojās tādai "Knicks" komandai, kas par mērķi bija izvirzījusi uzvaru gūšanu, ne pārbūves procesu, kā tas ir tagad.

Zīmīgi, ka toreiz basketbolistu pievienoties "Knicks" komandai esot mudinājis francūzis Žoakims Noā, kura dienas šajā vienībā, visticamāk, tuvākajā laikā arī būs skaitītas.

Tiek ziņots, ka interesi par Lī pakalpojumiem izrāda Filadelfijas "76ers", kam ar basketbolistu neizdevās vienoties pirms diviem gadiem.

Pagājušajā sezonā Lī bija viens no "Knicks" līderiem - 76 spēlēs vidēji gūti 12,0 punkti. Tiesa, komanda jau piekto gadu pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas turnīram.