foto: Instagram.com/davids_viksne
Priecīgas ziņas: ugunsgrēkā cietušais basketbolists Dāvids Vīksne atsāk treniņus
Basketbols
2018. gada 19. septembris, 12:45

Priecīgas ziņas: ugunsgrēkā cietušais basketbolists Dāvids Vīksne atsāk treniņus

Jauns.lv

Eiropas U-18 vičecempiona basketbolā Dāvida Vīksnes veselība turpina uzlaboties. Talantīgajam sportistam, kurš 8. augustā cieta mājas sprādzienā Siguldā un kritiskā stāvoklī nonāca Valsts apdegumu centrā, ir izdevies atveseļoties. Šodien, kad pagājušas tikai sešas nedēļas pēc smagās nelaimes, Dāvids jau ziņo, ka ir atgriezies sporta zālē un atsācis treniņus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Instagram.com/davids_viksne
foto: Instagram.com/davids_viksne

"No šīs nedēļas Dāvids Vīksne ir uzsācis fiziskās sagatavotības/fizioterapijas treniņus ar treneri Ēriku Visocki viņa vadītajā fizioterapijas centrā! Milzīgs paldies Ērikam par nenovērtējamo darbu arī laikā, kad Dāvids atradās slimnīcā," savā tvitera kontā trešdien ierakstīja sportista pārstāvis Mārtiņš Bērziņš. 

Jauns.lv jau vēstīja par nelaimi, kas 8. augustā piemeklēja Vīksnu ģimeni un visu Latvijas basketbola sabiedrību. Siguldas pagasta “Plinkās” gāzes noplūdes dēļ notika sprādziens, kura rezultātā sagruva dzīvojamās mājas siena (200 kvadrātmetru platībā) un cieta divi cilvēki. Viens no viņiem - jaunais basketbola talants Dāvids Vīksne, kurš tikai dažas dienas iepriekš kopā ar Latvijas U-18 basketbola izlasi bija izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

foto: Sintija Zandersone/LETA
Dāvids Vīksne U-18 Eiropas čempionātā bija viens no Latvijas izlases aizsardzības balstiem un galvenajiem sudraba medaļas kaldinātājiem.

Pēc sprādziena Dāvida veselības stāvoklis tika vērtēts kā kritisks. Pēc portāla Jauns.lv rīcībā esošās informācijas, lielākā daļa viņa ķermeņa bija apdegusi, tostarp cietuši arī iekšējie orgāni.

Dāvida Vīksnes māsa Monta Viļumsone portālā “Facebook” aicināja sūtīt labas domas, lai brāļa veselība uzlabotos, un publicēja savas pārdomas par nelaimi, kura piemeklējusi ģimeni.

“[...] Tik tiešām saproti, cik trausla dzīvība ir, ka nevari to vienkārši atdot, aizdot vai kaut kā tā ieslēgt un izslēgt. Nē, es nevaru elpot brāļa vietā. Es nevaru iedot savu ādu viņam. Un tas arī ir vienīgais, kāpēc tās asaras birst, jo tu apzinies savu bezspēcību un nevari to pārvarēt. Sēdi un domā, ka jādomā labas domas, un pavadi dienu, domājot, ko jādomā,” raksta Monta.

“[...] Nē, skolā neviens nemācīja, ko darīt šajās situācijās, tāpēc mēs mācāmies. Tā vietā, lai teiktu: “Kāda nelaime!” un “Cik drausmīgi!” (mēs tāpat to zinām) vienkārši saki: “Es lūdzu, es ticu un sūtu labu enerģiju ātrai atlabšanai.” Tā vietā, lai liktu atkārtot, kā viss notika, pajautā: “Kā varu būt noderīgs?” ja to tiešām domā. Tiešām, no sirds. Katra doma ir enerģija un šobrīd vajag visu, lai saslēgtos pareizie kosmosa likumi un mazais brālis varētu drīz atkal driblēt pa laukumu,” viņa turpina.

Taču Dāvida sportiskā izturība, ārstu profesionalitāte un tuvinieku atbalsts paveica brīnumu - jau pēc trim nedēļām viņš no slimnīcas gultas publicēja foto ar paceltiem īkšķīšiem, liekot saprast, ka viss būs kārtībā.

foto: Instagram.com/davids_viksne
Dāvids 29. augustā - trīs nedēļas pēc nelaimes.

Šodien, sešas nedēļas pēc smagā negadījuma, Dāvids Vīksne sociālajos tīklos vēstī, ka ir atgriezies sporta zālē un atsācis trenēties.

View this post on Instagram

Comebacks🥊

A post shared by Dāvids (@davids_viksne) on

U-18 Eiropas čempionāta fināls. Latvija pret Serbiju

gallery icon
37
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās