"Kas par sportisku traģēdiju!" skeletonistei Priedulēnai pietrūkst 0,01 sekundes līdz pirmajam pjedestālam
"Kas par sportisku traģēdiju!" sacensību komentētājs LTV 7 kanālā Māris Rīmenis nespēja slēpt sarūgtinājumu, ka Lelde Priedulēna pirmo reizi karjerā tomēr netika uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmā.
Citi sporta veidi
2016. gada 26. februāris, 16:01

"Kas par sportisku traģēdiju!" skeletonistei Priedulēnai pietrūkst 0,01 sekundes līdz pirmajam pjedestālam

Jauns.lv

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna Vācijas trasē Kēnigsē notiekošā Pasaules kausa (PK) pēdējā, astotā, posma sacensībās izcīnīja ceturto vietu, no sava pirmā goda pjedestāla karjerā atpaliekot par vienu sekundes simtdaļu. Savu veiksmīgāko PK sezonu latviete noslēdza kopvērtējuma 13.pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā braucienā trases augšdaļā Priedulēna par dažām sekundes simtdaļām bija priekšā vācietei Tīnai Hermanai, tomēr beigu daļā latviete strauji zaudēja ātrumu, finišējot ceturtā un no līderes Hermanas atpaliekot par 0,46 sekundēm. Savukārt otrajā braucienā Priedulēna aizvadīja lielisku braucienu, kas pirms pēdējām trim sportistēm ļāva cerēt uz goda pjedestālu.

Viņas tuvākā konkurente cīņā par bronzu šveiciete Marina Žilardoni trasē pieļāva kļūdu, kā dēļ strauji sāka sarukt viņas pārsvars, tomēr finišā divu braucienu summā Šveices pārstāve par vienu simtdaļu apsteidza Priedulēnu.

Uzvaru posmā izcīnīja vāciete Hermana, kura par 0,37 sekundēm apsteidza savu tautieti Žaklīnu Lelingu, bet vēl pussekundi lēnāka bija Žilardoni.

Zīmīgi, ka Kēnigsē trasē šosezon notiek jau otrais PK posms. Iepriekš notikušajās sacensībās decembrī Priedulēna izcīnīja ceturto vietu, šodien savu karjeras labāko rezultātu atkārtojot.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti pārliecinoša līdere pēc septiņiem posmiem ar 1737 punktiem triumfēja Hermana, kura pirms nedēļas uzvarēja arī pasaules čempionātā. Otro vietu kopvērtējumā ar 1550 punktiem ieņēma Lelinga, bet trešā ar 1410 punktiem bija latvieša Ivo Pakalna audzēkne Džeina Šanela no Kanādas.

Savukārt Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, iekrāja 888 punktus, kas viņai kopvērtējumā deva 13.pozīciju.

Pērn kopvērtējumā triumfēja austriete Janīna Floka, kas šosezon ar 1377 punktiem bija sestā.

Pirms šīs sezonas Priedulēnai PK posmos augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla. Latviete neaizbrauca uz Ziemeļamerikas posmiem, bet janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā. Februāra sākumā Sanktmoricā, Šveicē, notikušajā Eiropas čempionātā Priedulēna izcīnīja septīto vietu. Savukārt pirms nedēļas notikušajā pasaules čempionātā Īglsā, Austrijā, latviete ierindojās 12.pozīcijā.

Sestdien PK noslēdzošo posmu aizvadīs arī skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā M.Dukurs ceturto reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu, bet T.Dukurs izcīnīja sesto vietu. Līdz ar panākumu M.Dukurs kļuva par uzvarām bagātāko skeletonistu pasaules čempionātos. Trīs zelta medaļas ir šveicieša Gregora Štēli kontā. Štēli par čempionu kļūt bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

Pašlaik 31 gadu vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 34 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

M.Dukurs, kurš ir pēdējo sešu gadu Pasaules kausa ieguvējs, ar 1560 punktiem ir arī pārliecinošs šīs sezonas līderis, kamēr otrajā vietā esošais dienvidkorejietis Juns Sunbins ieguvis par 195 punktiem mazāk. Tikai liela neveiksme var liegt M.Dukuram triumfēt PK kopvērtējumā. Lai to paveiktu Sunbins, dienvidkorejietim jāizcīna vismaz trešā vieta, bet M.Dukuram šajā posmā jāpaliek bez punktiem.

Tikmēr T.Dukurs ar 1348 punktiem ir trešais.

M.Dukurs uzvarējis sešos no septiņiem šīs sezonas PK posmiem.

Februāra sākumā brāļi Dukuri izcīnīja dalītu Eiropas čempionu godu. Martins par kontinenta labāko skeletonistu kļuva jau septīto gadu pēc kārtas, kamēr Tomasam šāds tituls pienācās pirmo reizi.

Jau ziņots, ka M.Dukuru decembrī apbalvoja kā 2015.gada Latvijas labāko sportistu. Viņš šo balvu saņēma trešo gadu pēc kārtas un piekto reizi kopumā.

LETA/Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv