Citi sporta veidi
2018. gada 17. septembris, 18:35

Diksons piekto reizi karjerā kļūst par "IndyCar" pasaules čempionu

LETA

Par "IndyCar" autošosejas sacensību pasaules čempionu pirmdien piekto reizi karjerā kļuva jaunzēlandiešu braucējs Skots Diksons.

Sezonas noslēdzošajā posmā 38 gadus vecais Diksons ierindojās otrajā pozīcijā, kamēr pirmais bija Diksona vienaudzis Raiens Hanters-Rījs no ASV, kurš kopvērtējumā ieņēma ceturto pozīciju. Savukārt otrais summā bija 26 gadus vecais amerikānis Aleksandrs Rosi, bet trešajā pozīcijā sacensību seriālu noslēdza 37 gadus vecais austrālietis Vils Pauerss.

"Tas ir neticami un nespēju noticēt, ka esmu uzvarējis," pēc sacensībām pauda Diksons. "Šīs uzvaras pamatā bija smags darbs un daudzas lietas varēja nostrādāt nepareizi, tomēr vēlos pateikties visiem, kuri palīdzēja man triumfēt."

Iepriekšējās četras reizes Diksons par pasaules čempionu bija kļuvis 2003., 2008., 2013.un 2015.gadā, bet pērn labākais bija ASV autosportists Džozefs Ņūgārdens, kuram tā bija pirmā uzvara.

Vairāk par Diksonu "IndyCar" savulaik triumfējis tikai Entonijs Džozefs Fojts, kurš laikā no 1960. līdz 1979.gadam šajā sacensību seriālā uzvarēja septiņas reizes.

Tēmas