Meitene ar raksturu! Aļonai Ostapenko vēl viens grandiozs panākums tenisa kortā
Ostapenko uzvar veselības problēmu mocīto Petkoviču un iekļūst Dohas turnīra finālā!
Citi sporta veidi
2016. gada 26. februāris, 21:00

Meitene ar raksturu! Aļonai Ostapenko vēl viens grandiozs panākums tenisa kortā

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālā nodemonstrēja cīnītājas raksturu un uzvarēja vācieti Andrea Petkoviču, kura veselības problēmu dēļ otrā seta sākumā no tālākās cīņas atteicās.

Ostapenko guva uzvaru ar 7-5, 1-0 un finālā sestdien tiksies ar spānieti Karlu Svaresu Navarro, kuru pērn uzvarēja Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā.

Tiekot prestižā Dohas turnīra finālā, Ostapenko ir nodrošinājusi sev 585 WTA pasaules ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā ļaus krietni pakāpties rangā un, visticamāk, tikt starp 40 planētas labākajām spēlētājām.

Ostapenko, kura aizvada savu līdz šim labāko turnīru karjerā, spēli sāka neveiksmīgi, pieļaujot nepiespiestās kļūdas un nespējot gūt pienācīgi daudz punktu pie savas pirmās serves. Tomēr pēc tam viņa atguvās un pārņēma iniciatīvu, pēc 1-5 gūstot sešus punktus pēc kārtas, kamēr pretiniecei problēmas sagādāja veselības likstas.

Spēli labāk sāka 28 gadus vecā Petkoviča un seta otrajā geimā desmit gadus jaunākajai Ostapenko nācās atspēlēt trīs breikbumbas. Tomēr turpinājumā krietni labāka bija vāciete. Ceturtajā geimā Petkoviča ieguva vēl trīs breika iespējas un trešo beidzot izmantoja, panākot 3-1. Nākamajā geimā Ostapenko krietni pacīnījās un atspēlēties jau nācās pretiniecei, tomēr Latvijas tenisiste neizmantoja trīs iespējas gūt punktu Petkovičas servē, bet nākamajā geimā atkal ļāva sevi nobreikot. Taču padoties Ostapenko negrasījās un, esot iedzinējos ar 1-5, atkal tika pie iespējas lauzt Petkovičas servi, kas ar trešo reizi viņai arī izdevās.

Astotajā geimā Ostapenko nācās atspēlēt vienu setbumbu, ko viņa arī veiksmīgi izdarīja, bet pēc tam otro reizi cīņā lauza pretinieces servi un panāca cerīgo 4-5, bet pēc tam rezultātu arī izlīdzināja. Vēl vienu breiku Ostapenko izmantoja 11.geimā, pēc kura Petkoviča pieprasīja medicīnisko pauzi, jo vācietei problēmas sagādāja mugura un kreisās kājas liels, kurš pamatīgi tika nosaitēts. Taču tas pretinieci neglāba un ar pirmo setbumbu Ostapenko nodrošināja uzvaru setā ar 7-5.

Petkoviča vairāk nebija gatava cīņai un pēc zaudēta otrā seta pirmā geima, kurā viņa servēja, vāciete paziņoja, ka spēli vairs neturpinās.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā spēle.

LETA/Foto: AFP/LETA