Basketbols
2016. gada 27. februāris, 07:10

Porziņģa 18 punkti palīdz "Knicks" atgriezties uz uzvaru takas. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 18 punktus un palīdzēja Ņujorkas "Knicks" komandai izcīnīt uzvaru savā laukumā ar rezultātu 108:95 (32:23, 30:21, 20:25, 26:26) pret Orlando "Magic".

"Knicks" guva otro panākumu pēdējos 11 mačos.

Porziņģis laukumā pavadīja 25 minūtes un sešas sekundes, trāpīja septiņus no 12 divpunktu metieniem, izpildīja trīs nesekmīgus trīspunktu metienus, realizēja četrus no četriem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, saņēma vienu piezīmi un nopelnīja dalīti labāko +/- rādītāju komandā (+12).

"Knicks" rindās Karmelo Entonijs guva 19 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un veica sešas rezultatīvas piespēles, 14 punktus katrs sameta Robins Lopess, Hosē Kalderons un Ārons Aflalo, kura rēķinā arī 12 izcīnītas bumbas pie groziem, bet pa 11 pievienoja Deriks Viljamss un Lenss Tomass.

"Magic" sastāvā ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Nikola Vučevičs, 17 sameta Ārons Gordons, bet ar 16 atzīmējās Viktors Oladipo.

Mača sākumā "Knicks" rindās līdera lomu uzņēmās Kalderons, kurš guva desmit no komandas pirmajiem 17 punktiem. Porziņģis savus pirmos punktus guva ar diviem precīziem soda metieniem, bet vēlāk pirmās ceturtdaļas vidū latvietis trāpīja divpunktu metienu un panāca 19:15 mājinieku labā. Spēles ievadā neveiksmīgi grozam uzbruka Entonijs, taču pirmās ceturtdaļas beigu daļā "Knicks" līderis guva sešus punktus pēc kārtas. Ņujorkas komanda uz brīdi ieguva 12 punktu pārsvaru, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 32:23 par labu mājiniekiem.

Porziņģis otrās ceturtdaļas sākumā guva grozu divu punktu vērtībā un realizēja divus soda metienus, panākot 42:29 ņujorkiešu labā. Latvijas basketbolistu ceturtdaļas vidū nomainīja, taču "Knicks" turpināja palielināt pārsvaru, kas brīžiem sasniedza 20 punktu robežu. Puslaika pārtraukumā Ņujorkas vienība devās ar labvēlīgu rezultātu 62:44.

Trešās ceturtdaļas sākumā Lopess guva sešus punktus pēc kārtas un "Knicks" pārsvars turpināja pieaugt. Tikmēr Porziņģim neveicās ar metieniem no spēles, taču izdevās savākt atlēkušās bumbas. Latvieti ceturtdaļas vidū nomainīja, taču viņš atgriezās laukumā uz pēdējo minūti, kurā paspēja izcelties ar "slam dunk" pēc teicamas Entonija piespēles.

Pirmo grozu ceturtajā ceturtdaļā guva Porziņģis, realizējot pustālo metienu, taču drīz pēc tam latvietis noslēdza ātro uzbrukumu ar bumbas triecienu grozā no augšas. Brīdi vēlāk Porziņģis guva vēl divus punktus un "Magic" komanda pieprasīja pārtraukumu, pēc kura Latvijas basketbolists atkal bija precīzs - sekmīgs āķa metiens, kas mājiniekiem deva vadību ar 93:73.

Ceturtās ceturtdaļas vidū Porziņģi nomainīja, taču laukumā palika pārējie "Knicks" pamatsastāva spēlētāji - Entonijs, Kalderons, Lopess un Aflalo, kā arī rezervists Viljamss, jo "Magic" komanda nepadevās un centās atspēlēties. Orlando vienība mazliet samazināja rezultāta starpību, taču mājinieki pārliecinoši saglabāja vadības grožus un galā svinēja uzvaru.

Pēc gūtās uzvaras "Knicks" ar 25 panākumiem 60 spēlēs par vienu pozīciju pakāpās uz 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. "Magic" arī guvusi 25 uzvaras, taču aizvadījusi par trim spēlēm mazāk un patlaban turnīra tabulā ir vienu vietu priekšā Ņujorkas komandai.

Arī nākamās divas spēlēs "Knicks" aizvadīs savā laukumā. Svētdien Ņujorkā viesosies Maiami "Heat", bet pirmdien Portlendas "Trail Blazers". Ņujorkas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču no konferences astotās pozīcijas tā atpaliek par piecu uzvaru tiesu.

Kristapa Porziņģa spēles labākie momenti - video:


LETA/Foto: Vida Press