Basketbols
2018. gada 15. septembris, 08:54

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti ar divām pārliecinošām uzvaram iekļūst Eiropas kausa ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā piektdien Rumānijas galvaspilsētā ar divām pārliecinošām uzvarām nodrošināja vietu Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbolisti, kuri aizstāv pērn izcīnīto Eiropas čempionu titulu, turnīrā ir izlikti ar trešo numuru.

Latvieši C apakšgrupas turnīra pirmajā spēlē pārliecinoši ar 22:11 sagrāva Ungāriju, kam ir 11. numurs. Latvija spēli noslēdza krietni pirms tās beigām, no tālmetienu līnijas vairākas reizes pēc kārtas izceļoties Krūmiņam.

Savukārt otrajā mačā ar 21:10 tika sagrauta Rumānija, kurai turnīrā ir sestais numurs. Tāpat kā pirmajā mačā, arī otrajā cīņā Latvija ātri panāca pārsvaru, beigās svinot bezierunu uzvaru.

Līdz ar to Latvija C apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un svētdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Spāniju, kas bija otrā A apakšgrupā. Latvijas basketbolisti līdz ar to izpildīja pirms turnīra cerēto, uzvarēt grupā un izvairīties no tikšanās ceturtdaļfinālā ar spēcīgo Serbiju, kas tagad izslēgšanas spēles sāks ar maču pret Ungāriju

Tikmēr B apakšgrupā sestdien cīnīsies Slovēnija, Francija un Šveice, bet D grupā spēkosies Krievija, Polija un Beļģija.

Latvijas izlase jūnijā Pasaules kausa izcīņas turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Polijas vienībai, bet jūnija beigās pārliecinoši nospēlēja Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, iegūstot ceļazīmi uz finālturnīru.

Eiropas čempionātā kopā ar Latvijas komandu ir gan treneris Raimonds Feldmanis, gan fizioterapeits Oskars Urbanovičs.

Sezonas laikā FIBA rīkotajos 3x3 sacensību seriālos Latvijas basketbolisti zem "Riga Ghetto Basket" komandas karoga uzvarējuši piecos "Challenger" turnīros Ķīnā, Slovēnijā, Latvijā un Rumānijā, kā arī izcīnījuši otro un trešo vietu "Masters" sacensībās Ungārijā un Šveicē.

Pēc Eiropas čempionāta sezona turpināsies, jo vēl priekšā divi "Masters" turnīri Indijā un Ķīnā, kā arī, iespējams, Pasaules tūres finālposms Pekinā, kurā piedalīsies 12 komandas (Latvija šobrīd rangā ir sestā).