Girgensonam rezultatīva piespēle uzvaras vārtu guvumā; Gudļevskis paliek uz soliņa. VIDEO
Zemgus Girgensons ticis pie sava 14. rezultativitātes punkta šosezon.
Hokejs
2016. gada 27. februāris, 10:25

Girgensonam rezultatīva piespēle uzvaras vārtu guvumā; Gudļevskis paliek uz soliņa. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā sekmēja Bufalo "Sabres" panākumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē viesos ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pret Sanhosē "Sharks" komandu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Girgensons trešajā periodā asistēja aizsargam Zakam Bogosjanam, kad tas panāca 2:1 viesu labā. Latvijas uzbrucējs spēlēja 14 minūtes un 32 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, izdarīja vienu spēka paņēmienu un zaudēja vienīgajā iemetienā, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1.

"Sabres" jau cīņas otrajā minūtē ar pretinieku pirmo metienu pa vārtiem nokļuva iedzinējos, kad rezultātu atklāja "Sharks" aizsargs Marks Eduārds Vlasičs, taču otrā perioda vidū līdzsvaru panāca Jūhans Lāšons. Savukārt spēles 53.minūtē Bogosjans ar saviem ceturtajiem vārtiem sezonā vadībā izvirzīja jau viesus. Aizsargs izdarīja metienu no zilās līnijas, ripa trāpīja diviem pretiniekiem, mainīja virzienu un ielidoja virs "Sharks" vārtsarga Martina Džonsa pleca. Tikmēr punktu cīņai pielika Evanders Keins, kurš minūti un 17 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos Sanhosē vārtos.

"Mēs nenokārām galvas un turpinājām cīnīties. Atspēlējāmies un bijām pietiekami pacietīgi, lai maiņu pa maiņai virzītos pretī uzvarai," pēc cīņas mača gaitu raksturoja "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma.

Par cīņas pirmo zvaigzni tika atzīts "Sabres" vārtsargs Čads Džonsons, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem, bet otrās zvaigznes tituls tika Bogosjanam, kurš nopelnīja arī rezultatīvu piespēli.

Mača interesantākie momenti - video:

Bufalo komanda pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet "Sharks" vienību "Sabres" uzvarēja jau devīto reizi pēdējo desmit spēļu laikā, piedevām Sanhosē komandas laukumā ir izcīnītas piecas uzvaras pēc kārtas.

Girgensons šosezon aizvadījis 51 spēli, gūstot piecus vārtus un izdarot deviņas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības rādītājs ir neitrāls.

Tikmēr citā spēlē Kristers Gudļevskis palika Tampabejas "Lightning" komandas rezervē, noskatoties kā kolēģis Bens Bišops izcīna sezonā trešo "sauso" uzvaru. "Lightning" viesos ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils", bet Bišops tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, atvairot 21 metienu. Karjeras laikā Bišops NHL regulārajos čempionātos savos vārtos nevienu ripu nav ielaidis 15 spēlēs.

Tampabejas komanda izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas un visos mačos pa vienai ripai ir iemetis "Lightning" uzbrukuma līderis Stīvens Stemkoss.

Mača interesantākie momenti - video:

Kā zināms, Gudļevskis uz Tampabejas komandu no fārmkluba Sirakjūsas "Crunch" tika izsaukts, lai viņa konkurents Andrejs Vasiļevskis, kurš devās pretējā virzienā uz Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu, tiktu pie spēļu prakses. Šosezon Gudļevskis NHL ir aizvadījis tikai vienu spēli sezonas sākumā.

Tampabejas "Lightning" ar 74 punktiem 61 spēlē ir pakāpusies uz otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, kurā pirmspēdējā - septītajā pozīcijā ar 57 punktiem 62 spēlēs ir "Sabres". Savukārt Austrumu konferencē pagājušās sezonas Stenlija kausa finālisti "Lightning" ieņem ceturto vietu, bet "Sabres" ir 15.pozīcijā.

Sanhosē vienība ar 70 punktiem 60 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs jau sestdien, viesos tiekoties ar Losandželosas "Kings", bet "Lightning" svētdien pretinieku laukumā spēlēs pret Bostonas "Bruins".


LETA/Foto: Vida Press