Daugaviņš KHL Gagarina kausa spēlē gūst uzvaras vārtus pagarinājumā
Latvietis laukumā bija iespaidīgas 24 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu.
Hokejs
2016. gada 27. februāris, 20:15

Daugaviņš KHL Gagarina kausa spēlē gūst uzvaras vārtus pagarinājumā

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien guva uzvaras vārtus pagarinājumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā mačā Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 1:0) pieveica Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Somijas komandu Helsinku "Jokerit", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

Šajā mačā pirmos divus vārtus guva "Jokerit" dāņu aizsargs Filips Larsens, bet 36.minūtē Jevgēņijs Mozers vienus vārtus mājiniekiem atguva, turklāt ar rezultatīvu piespēli izcēlās arī Daugaviņš. Turpinājumā trešajā trešdaļā Dmitrijs Sjomins panāca 2:2, bet Daugaviņš savu zvaigžņu stundu sagaidīja pagarinājuma ceturtajā minūtē, kad, spēlējot vairākumā, saņēma lielisku piespēli no Vladimira Galuzina un pārspēja pretinieku vārtsargu Henriku Kārlsonu.

Daugaviņš laukumā bija iespaidīgas 24 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu. Tiesa, latviešu uzbrucējs uzvarēja tikai vienā no deviņiem iemetieniem.

Tikmēr Kulda uz ledus pavadīja 23 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu un vienu bloķētu pretinieku raidījumu.

Šajā mačā uz "Torpedo" komandtiltiņa atgriezās galvenais treneris Skudra, kurš iepriekšējo dueli bija izlaidis diskvalifikācijas dēļ par tiesnešu, tostarp arī latvieša Eduarda Odiņa, apvainošanu un nesportisku uzvedību.

Nākamā spēle, kas var kļūt par pēdējo sērijā, risināsies Helsinkos. Regulārajā sezonā "Jokerit" komanda kā savas divīzijas uzvarētāja ieņēma otro vietu Rietumu konferencē, bet "Torpedo" palika septītajā vietā.

Tāpat sestdien uzvaras attālumā no panākuma Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā nokļuva pagājušās sezonas līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kas ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) savā laukumā pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv", sērijā panākot 3-1.

Šajā mačā vienīgos vārtus 24.minūtē iemeta Ņikita Gusevs, bet SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 25 pretinieku raidījumus.

Par pirmo Rietumu konferences pusfināla dalībnieci sestdien kļuva Maskavas "Dinamo" komanda, kurai traumas dēļ šosezon vairs nevar palīdzēt latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē tā savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) tikai otrajā pagarinājumā pieveica "Soči" vienību un sērijā triumfēja ar 4-0.

Šeit vienīgos vārtus dueļa 94.minutē, spēlējot vairākumā, guva Aleksejs Tereščenko.

Tāpat sestdien Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" uzņem regulārās sezonas čempioni Maskavas CSKA, kurai pašlaik sērijā zaudē ar 0-3.

Jau vēstīts, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

LETA/ Foto: Vida Press