Vai Mairis Briedis ir gatavs piedalīties Rio olimpiskajās spēlēs?
Mairis Briedis gan atzina, ka Rio spēlēm teorētiski sagatavoties varētu, bet dalībai tajās ir vairāki šķēršļi.
Citi sporta veidi
2016. gada 29. februāris, 06:41

Vai Mairis Briedis ir gatavs piedalīties Rio olimpiskajās spēlēs?

Jauns.lv

Starptautiskās Amatieru boksa asociācijas (AIBA) prezidents Činkuo Vu ir paziņojis, ka šīs vasaras Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties arī profesionāli bokseri. Vadošais Latvijas bokseris Mairis Briedis pagaidām gan nopietnus plānus attiecībā uz olimpiskajām spēlēm nekaļ.

Lai gan ārzemju mediji šī plāna īstenošanu apšauba, AIBA prezidents ir pārliecināts par ieņemto kursu. “Mēs vēlamies redzēt labākos bokserus Olimpiskajās spēlēs,” sacīja Vu. “Šogad būs asociācijas 70. gadadiena, un mēs vēlamies pārmaiņas tagad, nevis pēc četriem gadiem.”

“Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (IOC) ir politika, ka pasaules labākie atlēti piedalās Olimpiādē, bet AIBA visticamāk, ir vienīgā starptautiskā federācija, kuru šajās spēlēs nepārstāv profesionāļi,” prezidents turpināja.

Sarunā ar Kasjauns.lv Mairis Briedis apstiprināja, ka viņa komanda ir lietas kursā, bet pagaidām šīs ziņas neuztver ar pilnu nopietnību. 31 gadu vecais bokseris jaunāko notikumu attīstību pagaidām dēvē par “tukšu runāšanu”.

Briedis gan atzina, ka Rio spēlēm teorētiski sagatavoties varētu, bet dalībai tajās ir vairāki šķēršļi.

Pat, ja AIBA plāni kļūtu par realitāti, Briedis norādīja, ka, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm, vēl ir jāiztur atlase, kas jau norisinās labu laiku. Uz attiecīgajām kvalifikācijas sacensībām bokserim vēl arī būtu jāizpelnās ceļazīme.   

AIBA prezidentu gan laika trūkums līdz Rio spēlēm nebaida. “Saskaņā ar mūsu statūtiem, tas pavisam noteikti ir iespējams,” teica Vu attiecībā uz pārmaiņu ieviešanu līdz šīs vasaras olimpiskajām spēlēm.

Britu laikraksts “The Guardian” norāda, ka kvalificēšanās process uz spēlēm jau rit labu laiku, tomēr asociācija uzskatāmi cenšas mainīt attiecīgos noteikumus. AIBA mērķis ir panākt to, ka katras valsts federācijai būtu iespēja izvēlēties bokserus, kuri varēs vēl kvalificēšanās procedūrai pievienoties atlikušajos mēnešos.

Līdz šim 2013. gadā pieņemtie noteikumi paredzēja, ka Olimpiādē var piedalīties tikai bokseri, kuri ir aizvadījuši mazāk nekā 15 apmaksātas cīņas. Sporta veida olimpiskajās sacensībās vēsturiski piedalās amatieri, kamēr pasaulē labākajiem bokseriem dalība bijusi liegta.  

 

Reinis Lācis/Foto: Ieva Lūka/LETA