foto: AFP/Scanpix/LETA
Sevastova: "Man bija iespējas, taču pāris geimus nospēlēju muļķīgi"
Sevastova atzina, ka pirmais sets iespaidojis viņas tālāko sniegumu.
Citi sporta veidi
2018. gada 7. septembris, 11:34

Sevastova: "Man bija iespējas, taču pāris geimus nospēlēju muļķīgi"

LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc ceturtdien Ņujorkā piedzīvotā zaudējuma ASV atklātā čempionāta pusfinālā pret titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu norādīja, ka viņai bija iespējas ieķerties spēlē, taču pirmajā setā pāris geimos nospēlējusi muļķīgi pie savas serves, pēc tam pretiniecei iegūstot lielāku pārliecību.

Sevastova "US Open" pusfinālā spēkojas ar leģendāro Serēnu Viljamsu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 "Grand Slam" vienspēļu titulu īpašniecei ...

gallery icon
43

Sevastova pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" turnīra pusfinālā, cieta neveiksmi ar rezultātu 3-6, 0-6.

Pirmajā setā viņa izvirzījās vadībā ar 2-0, taču pēc tam spēja uzvarēt tikai vienā no nākamajiem 13 geimiem. Tiesa, pirmajā setā pie savas serves viņa divas reizes varēja izcīnīt punktu, taču to neizmantoja.

"Domāju, ka man bija iespējas, gan pirmajā, gan otrajā setā, tomēr pēc tā, kā iegrozījās pirmais sets, tas iespaidoja manu tālāko sniegumu. Pirmajā setā nedrīkstēju pieļaut, ka divas reizes tieku nobreikota. Abos geimos man bija iespējas izcīnīt punktu, kuras neizmantoju. Serēnai šajos geimos arī nedaudz paveicās, taču pēc tam viņa sāka justies labāk, bija koncentrējusies. Savukārt, tad, kad viņa ir vadībā, tad pret viņu ir grūti spēlēt," pēc mača atzina Sevastova.

Viljamsa šajā mačā spēlēja ļoti agresīvi, bieži dodoties pie tīkla un lieliski servēja.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Sevastova atzina, ka pirmais sets iespaidojis viņas tālāko sniegumu.

"Centos serves uzņemšanā un domāju, ka šajā elementā biju savā līmenī, taču, ja pretiniece servē tik spēcīgi, tad ir grūti tur ko izdarīt. Tiesa, Serēnai šoreiz nemaz tik daudz eisu nebija," piebilda liepājniece.

Sevastova nebija pārsteigta, ka Viljamsa pret viņu spēlēs agresīvi, cenšoties izdarīt spiedienu.

"Gatavojos, ka viņa nāks pie tīkla, izdarīs spiedienu. Viljamsa servēja ļoti labi, es bieži atsitu bumbiņu netālu aiz tīkla, tāpēc viņai vajadzēja nākt uz priekšu, lai ātri pabeigtu izspēli," skaidroja 28 gadus vecā Latvijas tenisiste.

Viņa vēlreiz atzina, ka ir sarūgtināta par diviem pirmajā setā zaudētiem geimiem pie savas serves.

"Sāku ļoti labi, jutos labi, taču zaudēju savus serves geimus, jo nospēlēju nedaudz muļķīgi, bet pēc tam atspēlēties bija grūti. Serēna uzvarēja pelnīti, jo viņai bija labāka statistika, vairāk uzvaras sitienu un mazāk kļūdu," skaidroja Sevastova. "Zināju, ko šajā mačā gaidīt, biju gatava, tomēr nospēlēju sliktāk kā gribēju. Tomēr arī jāatzīst, ka vienkārši Viljamsa bija labāka."

Tāpat Latvijas tenisiste sacīja, ka tagad vēlas atpūsties, jo ir sakrājies nogurums.

"Jūtu, ka organisms ir noguris un šur tur šis tas sāp. Kopumā es lepojos ar to, ko paveicu, jo šajā turnīrā uzvarēju divas TOP10 spēlētājas, pirmo reizi sasniedzu "Grand Slam" pusfinālu, kurā man arī bija izredzes. Tas ir lielisks rezultāts, tāpēc vajadzēs pāris dienas, lai aptvertu, ko esmu sasniegusi. Tāpat tagad esmu pārliecinātāka par sevi," gandarīta par turnīru bija Sevastova.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19.pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Sevastovai šis bija pirmais "Grand Slam" pusfināls karjerā. Par iekļūšanu vienspēļu turnīra pusfinālā viņa nopelnīja 925 000 ASV dolāru, bet par dubultspēļu ceturtdaļfināla sasniegšanu viņai pienākas puse no 85 275 ASV dolāru prēmijas. Tādējādi liepājniece turnīrā Ņujorkā nopelnīja 967 638 ASV dolāru (832 328 eiro).