Porziņģim pret "Heat" četri bloki, 9 punkti un diemžēl atkal zaudēta spēle. VIDEO
Porziņģim zema metienu precizitāte un četri bloki zaudētā 'Knicks' spēlē.
Basketbols
2016. gada 29. februāris, 07:24

Porziņģim pret "Heat" četri bloki, 9 punkti un diemžēl atkal zaudēta spēle. VIDEO

Jauns.lv

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien četras reizes bloķēja pretinieku komandas spēlētāju metienus, un, realizējot nedaudz vairāk kā ceturto daļu no saviem metieniem, guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu.

"Knicks" savu skatītāju priekšā ar 81:98 (19:23, 20:21, 26:25, 16:29) piekāpās Maiami "Heat", piedzīvojot desmito zaudējumu pēdējās 12 spēlēs.

Viesi jau no pirmajām minūtēm ieguva pārsvaru un mača laikā vairākas reizes panāca desmit un vairāk punktu handikapu, bet pirmo trīs ceturtdaļu nogalēs "Knicks" spēja pietuvoties līdz 4-6 punktu deifcītam. Tomēr mača ceturtajā ceturksnī Maiami komanda prata nosargāt pārsvaru, izcīnot uzvaru.

Porziņģis šajā mačā laukumā bija 21 minūti un 59 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no desmit divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat viņam astoņas atlēkušās bumbas, viena piespēle, četri bloķēti metieni un četras piezīmes.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija komandas līderis Karmelo Entonijs, kurš iemeta 25 punktus. Robins Lopess guva 14 punktus un savāca 14 atlēkušās bumbas, bet Lenss Tomass iemeta 12 punktus.

Tikmēr "Heat" komandā ar 26 punktiem atzīmējās Dvains Veids, 16 punkti Hasanam Vaitsaidam, bet par punktu mazāk Luolu Dengam.

Mača pirmajās trīs minūtēs "Heat" veica astoņu punktu izrāvienu, bet tieši Porziņģis bija tas, kurš guva pirmos punktus Ņujorkas vienības labā (2:8). Ceturtdaļas vidū, kad "Knicks" atradās iedznējos ar 7:15, latvietis devās atpūsties uz rezervistu soliņa. Pusotru minūti vēlāk "Heat" pamanījās iekrāt jau desmit punktu pārsvaru (19:9), taču ņujorkieši atbildēja ar 10:2 izrāvienu, bet pirmo ceturksni mājinieki zaudēja ar 19:23.

Turpretī krietni neveiksmīgāk "Knicks" iesāka otro ceturtdaļu, pirmajās piecās minūtēs nespējot gūt punktus (21:35), turklāt Porziņģis šajā laikā grozam garām aizmeta sešus metienus. Neapmierinošā snieguma dēļ Latvijas basketbolistam atlikušās septiņas minūtes otrajā ceturksnī bija jāpavada uz soliņa, bet, pateicoties Entonija un Kalderona pūliņiem, mājinieki spēja pietuvoties līdz desmit punktu atstatumam (29:39). Turpinājumā viesi atjaunoja 14 punktu pārsvaru (43:29), bet pirmā puslaika pēdējās divarpus minūtēs Maiami vienība palika "sausā", kas "Knicks" ļāva pietuvoties līdz 39:44. Porziņģis pirmajā puslaikā bija iemetis divus punktus un savācis trīs bumbas zem groziem, taču tajā pat laikā viņš ar bloķētiem metieniem bija četras reizes apturējis pretinieku uzbrukumus.

Latvietis jau otrā puslaika pirmajā minūtē guva punktus, panākot 41:46, taču nepilnu divu minūšu laikā nopelnīja savu otro un trešo piezīmi, kā dēļ tika nomainīts. Porziņģis laukumā atgriezās pusotru minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad "Knicks" atradās iedzinējos ar 56:66, ceturkšņa nogalē palīdzot deficītu samazināt līdz četriem punktiem (65:69).

Spēles ceturtajā nogrieznī pēc nospēlētas pusotras minūtes jaunais talants iekrāja savu ceturto piezīmi, taču minūti vēlāk realizēja savu pirmo tālmetienu mačā (70:76). Tiesa, nākamās divas minūtes Ņujorkas basketbolisti uzbruka nesekmīgi, tostarp grozam garām aizlidoja vēl trīs Porziņga metieni. Ceturtās ceturtdaļas sestajā minūtē latvieti nomainīja Entonijs, tomēr arī viņš nebija glābējs. Porziņģis laukumā atgriezās minūti pirms finālsvilpes, pēdējās sekundēs pievienojot vēl divus punktus, kas gan neglāba "Knicks" no zaudējuma ar 81:98.

"Knicks" ar 25 uzvarām 61 cīņā atrodama Austrumu konferences 12.pozīcijā, bet "Heat" ar 33 panākumiem 59 spēlēs ir ceturtā.

Pirmdien "Knicks" savā laukumā uzņems Portlendas "Trail Blazers", kas ar 32 uzvarām 60 mačos ieņem septīto pozīciju Rietumu konferencē. Ņujorkas komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču no konferences astotās pozīcijas tā atpaliek par piecu uzvaru tiesu, turklāt konkurenti aizvadījuši par 1-3 spēlēm mazāk.

LETA/Foto: Reuters