foto: Instagram @nastysevastova
Sevastovas treneris un dzīvesbiedrs Ronalds atklāj patiesību par stilīgo cepuri ar uzrakstu "Es mīlu Liepāja"
Anastasija un Ronalds pēc triumfa Bukarestes WTA turnīrā.
Sporta zvaigznes
2018. gada 6. septembris, 14:04

Sevastovas treneris un dzīvesbiedrs Ronalds atklāj patiesību par stilīgo cepuri ar uzrakstu "Es mīlu Liepāja"

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas dzīvesbiedrs un treneris Ronalds Šmits intervijā laikrakstam "New York Times" atklājis, ka pirms ceturtdaļfināla ASV atklātajā čempionātā mēģinājis tenisisti pārliecināt, ka starp šo turnīra fāzi un pusfinālu nav nekādas atšķirības, jo galvenais mērķis ir trofeja.

Jau ziņots, ka pasaules ranga 18. vietā esošā Latvijas tenisiste, kura turnīrā izlikta ar 19. numuru, otrdien ceturtdaļfināla mačā ar 6-2, 6-3 sagrāva planētas trešo raketi Stīvensu, kura pērn šajā turnīrā uzvarēja.

Tenisistes treneris Šmits pirms mača viņai sacīja, ka ceturtdaļfināla un pusfināla nozīmei nav būtiskas atšķirības. "Desmit minūtes pirms mača sacīju viņai, ka īsti nav atšķirības starp ceturtdaļfinālu un pusfinālu. Spēlētāji neiegūst trofejas, uzvarot kādā no šiem mačiem, tādēļ pusfināla cīņā būs praktiski tāda pati situācija kā mačā pret Stīvensu."

Anastasijas Sevastovas un Sloeinas Stīvensas cīņa "US Open" ceturtdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu, ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināla ...

gallery icon
98

Sevastova pusfinālā cīnīsies pret titulēto Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26. vietu un turnīrā izlikta ar 17. numuru. Abām tenisistēm tā būs pirmā savstarpējā cīņa karjerā.

Tāpat Šmits sarunā ar "New York Times" pastāstīja par laika posmu, kad Sevastova 24 gadu vecumā nolēma atgriezties tenisā pēc teju divu gadu pārtraukuma. "Viņa šo lēmumu uztvēra ļoti nopietni un teica, ka vēlas atkal spēlēt tenisu un piedalīties sacensībās. Konkrētu mērķi viņa nenosprauda, sakot, ka grib redzēt, cik tālu var tikt pēc atgriešanās."

Sevastovas un Svitoļinas cīņa "US Open" astotdaļfinālā

Tajā viņa tiksies ar pērnā gada čempioni Sloeinu Stīvensu no ASV, kura ir planētas trešā rakete. Stīvensa astotdaļfināla mačā ar ...

gallery icon
56

Šmits gan sacīja, ka nekad nebija piespiedis Sevastovai atgriezties tenisā. "Tā nebija mana iniciatīva un es nekad nebiju viņai teicis, ka ir jāatsāk karjera. Svarīgākais bija, ka viņa pati izlemj, kā rīkoties turpinājumā, nevis kāds cits, un šobrīd Anastasijai viss ir izdevies lieliski."

Austriešu speciālists bieži redzams nēsājam cepuri ar uzrakstu "I love Liepāja", ko iegādājies Sevastovas dzimtajā pilsētā. "Nopirku to kafijas veikalā. Kopš pagājušā gada uzvelku to pirms katra vienspēļu mača. Tā ir māņticība," teica Šmits.

Šobrīd Sevastova ir sasniegusi savas karjeras augstāko punktu, iekļūstot "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Par iekļūšanu vienspēļu turnīra pusfinālā viņa nopelnījusi 925 000 ASV dolāru, bet par dubultspēļu ceturtdaļfināla sasniegšanu viņai pienākas puse no 85 275 ASV dolāru prēmijas. Tādējādi liepājniece turnīrā Ņujorkā nopelnījusi jau 967 638 ASV dolāru (832 328 eiro).

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam noslēdzoties svētdien.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.