Citi sporta veidi
2018. gada 4. septembris, 23:29

Sevastova: "Kad kādreiz beigšu karjeru, atskatīšos uz to, ko paveicu, un noteikti būšu lepna par sevi"

LETA

Latvjas tenisiste Anastasija Sevastova, kura otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu, atzina, ka vēl nespēj novērtēt to, ko ir panākusi, taču kādreiz, pēc karjeras beigām, viņa par savu sniegumu būs lepna.

Anastasijas Sevastovas un Sloeinas Stīvensas cīņa "US Open" ceturtdaļfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu, ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināla ...

gallery icon
98

Jau ziņots, ka pasaules ranga 19.vietā esošā Latvijas tenisiste otrdien ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-3 sagrāva planētas trešo raketi amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura pērn šajā turnīrā uzvarēja.

Abas tenisistes arī pērn tikās sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā, toreiz uzvarot Stīvensai, bet tagad 28 gadus vecā liepājniece guva revanšu, sasniedzot savas karjeras lielāko panākumu.

Sevastovas karjerā bija vairāk kā divus gadus ilgs pārtraukums, kad viņa traumu dēļ paziņoja par profesionālās karjeras beigām, tomēr 2015.gada sākumā viņa atgriezās tenisā, pēc tam rādot ļoti labu sniegumu.

foto: AP/Scanpix/LETA
"Mani vēl gaida pusfināls. Vēl priekšā tāls ceļš," sacīja Sevastova.

"Šie trīs vai četri gadi man ir bijis neaizmirstams ceļojums. Šobrīd es aizvadu turnīru, nākamajā nedēļā būs cits, tāpēc es par to nedomāju, Tomēr pēdējie gadi bijuši satriecoši, es tam nevaru noticēt. Kad kādreiz beigšu karjeru, atskatīšos uz to ko paveicu un noteikti būšu lepna par sevi," otrdien sacīja Latvijas tenisiste.

Viņa gan norādīja, ka nemēdz lūkoties nākotnē, tāpēc atteicās izsvērt savas izredzes izcīnīt "Grand Slam" turnīra uzvarētājas titulu.

"Mani vēl gaida pusfināls. Vēl priekšā tāls ceļš," sacīja Sevastova.

Latvijas tenisiste pusfinālā tiksies ar planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai slaveno amerikānieti Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru. Viljamsa ir seškārtēja ASV atklātā čempionāta uzvarētāja.

Savulaik, kad Sevastova atgriezās profesionālajā tenisā, viņa nav spējusi iedomāties, ka sasniegs tādus augstumus.

"Man nebija daudz mērķu. Tobrīd domāju, ka varētu tikt pasaules ranga labāko simtniekā un pāris gadus izbaudīt spēli. Tomēr tagad, jo īpaši, kad izdodas uzvarēt, mērķi ir kļuvuši lielāki. Kad uzvari kādā turnīrā, pie sevis domā, ka to var atkārtot," par ambīciju palielināšanos sacīja Sevastova.

Viņa šosezon jau tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja savu otro titulu.