Nācās pagaidīt nieka 31 gadu. U-17 kausā uzvarējušie Nigērijas futbolisti beidzot saņem prēmijas
Labs nāk ar gaidīšanu. Toreizējais izlases kapteinis Nduka Ugbade aklāja, ka spēlētāji, kas toreiz finālā ar 2:0 pārspēja Rietumvācijas komandu, katrs saņēmuši divus miljonus nairu (9000 eiro).
Futbols
2016. gada 29. februāris, 19:09

Nācās pagaidīt nieka 31 gadu. U-17 kausā uzvarējušie Nigērijas futbolisti beidzot saņem prēmijas

Jauns.lv

1985.gada Pasaules kausa finālturnīrā futbolā U-17 vecuma grupā triumfējušie Nigērijas izlases spēlētāji beidzot saņēmuši naudas balvas.

Kā atklājis toreizējais izlases kapteinis Nduka Ugbade, spēlētāji, kas toreiz finālā ar 2:0 pārspēja Rietumvācijas komandu, katrs saņēmuši divus miljonus nairu (9000 eiro).

Nigērija kļuva par pirmo Āfrikas valsti vēsturē, kas uzvarējusi turnīrā. Toreiz uzvaras eiforijā spēlētājiem tika solītas dāvanas, ieskaitot stipendijas skolai, akcijas un mājas, tomēr solījumi nemateralizējās, jo drīz vien apvērsumā tika gāzts valsts tā brīža vadītājs Muhamads Buhari.

Tiesa, pērn Buhari atgriezās Nigērijas prezidenta amatā, jo šoreiz jau tika ievēlēts demokrātiskās vēlēšanās. Pagājušajā mēnesī viņš tikās ar 1985.gada U-17 komandas sastāvu un apsolīja, ka turēs savu vārdu.

Tagad 46 gadus vecais Ugbade, kurš turpmākās karjeras laikā trenējis valsts U-17 un U-20 izlases, atklājis, ka nauda beidzot ienākusi spēlētāju kontos. "Tagad es ticu brīnumiem. Nekad neticēju, ka šī diena pienāks."

"Lielākā daļa no mums bija atmetusi cerības, ka pirms 31 gada izteiktie solījumi tiks piepildīti, tomēr tagad varēsim saviem bērniem pateikt, ko valsts darījusi mums," uzsvēra Ugbade.

"Jautājums nav par naudu, bet gan par faktu, ka prezidents atcerējās par mums un godināja mūs pēc tik daudziem gadiem. Esam pateicīgi," piebilda cits komandas spēlētājs Fatai Atere, kurš pašlaik dzīvo un strādā ASV.

Nigērijas izlase uzvarēja vēsturē pirmajā U-17 Pasaules kausā un turpinājumā uzvarējusi vēl divas reizes, ieskaitot iepriekšējos divus turnīrus. 2013.gadā komandas sastāvā bija Abdulahi Alfa, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Latvijas komandai "Ventspils".

LETA/Foto: EPA/LETA