Šogad neviens Latviju nepārstāvēs Pasaules kausa finālā jāšanas sportā
Attēlā: Ģirts Bricis ar stipro Carlord. Diemžēl Latvija šogad nebūs pārstāvēta Pasaules kausa finālsacensībās.
Citi sporta veidi
2016. gada 29. februāris, 21:59

Šogad neviens Latviju nepārstāvēs Pasaules kausa finālā jāšanas sportā

Jauns.lv

Latvijas labākie konkūra jātnieki Ģirts Bricis un Andis Vārna aizvadītajā nedēļas nogalē Polijā uzrādīja viduvējus rezultātus Pasaules kausa Centrāleiropas zonas finālsacensībās, tāpēc pēc pāris gadu pārtraukuma Latvija nebūs pārstāvēta Pasaules kausa lielajā finālā.

Kā vēsta portāls "elittesport.lv", maz pieredzējušie zirgi Caprie un Dendelin pirmo reizi startēja vidējā aplī ar šķēršļu augstumu līdz 140 centimetriem. Labākais no latviešiem šajā konkurencē bija Vārna ar Dendelin, kurš vidējā apļa pēdējā dienā 140 centimetru maršrutu veica ar vienu gāztu šķērsli. Savukārt Bricim ar Caprie 140 centimetru maršrutā otrajā dienā divi gāzti šķēršļi un attiecīgi astoņi soda punkti. Kopā vidējā aplī startēja teju 80 dalībnieki, izņemot pēdējās dienas finālu, kuram bija jākvalificējas.

Centrāleiropas zonas fināla maršrutos startēja Vārna un Bricis ar zirgiem KS Coradina un Carlord. Labākais latviešu rezultāts bija Bricim ar zirgu Carlord, kurš šādas sarežģītības maršrutā startēja pirmo reizi, gāžot divus šķēršļus.

Galvenajā Pasaules kausa fināla maršrutā Vārna ar KS Coradina gāza trīs šķēršļus, ar 13 soda punktiem ieņemot 26.vietu, savukārt Bricis un Carlord pēc trim gāztiem šķēršļiem no tālākās dalības izstājās.

Kopumā nevienā no maršrutiem Latvijas jātnieki nespēja iekļūt pirmajā divdesmitniekā.

Par Pasaules kausa Centrāleiropas zonas fināla uzvarētāju kļuva polis Jaroslavs Skžičinskis ar zirgu Crazy Quick, kļūstot arī par zonas līderi rangā un nopelnot vienīgo ceļazīmi uz galveno finālu.

Tikmēr Vārna pirms finālsacensībām bija septītajā vietā un arī saglabāja teorētiskas cerības uz fināla sasniegšanu.

Kā zināms, iepriekšējos trīs gadus Pasaules kausa finālā Latviju pārstāvēja Kristaps Neretnieks, turklāt pērn viņam pirmoreiz pievienojās arī Vārna, kuram iespēju piedalīties finālā deva sezonas pēdējā maršrutā iegūtais 0,59 sekunžu pārsvars pār tuvāko konkurentu.

Neretnieks 2013.gadā kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš piedalījies Pasaules kausa finālsacensībās. Pirmajā gadā viņš kopvērtējumā guva 21.vietu, 2014.gadā pakāpās līdz 19.pozīcijai, bet pērn Vārna ieņēma 29.vietu, tiesa, KS Coradina bija jaunākais zirgs starp sacensību fināla dalībniekiem.

Pērn Lasvegasā notikušajās finālsacensībās Neretnieks vairs nedrīkstēja startēt ar saviem pamatzirgiem, jo to īpašnieki no Krievijas ģeopolitiskās situācijas dēļ bija aizlieguši zirgiem doties uz ASV. Tāpēc tā brīža Latvijas labākais jātnieks palika bez augstvērtīgiem rezultātiem.

Iepriekš 1991.gadā Pasaules kausa finālam bija kvalificējies Sergejs Šakūrovs, bet 2001.gadā to paveica Guntars Siliņš, tomēr neviens no šiem jātniekiem finālā nestartēja.

Šogad Pasaules kausa fināls no 23. līdz 28.martam tiks aizvadīts Zviedrijas pilsētā Gēteborgā.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no elittesport.lv