foto: Reuters/Scanpix/LETA
Indonēzija kandidēs uz 2032.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu
Indonēzija plāno izvirzīt savu kandidatūru 2032.gada olimpisko spēļu rīkošanai.
Citi sporta veidi
2018. gada 1. septembris, 14:07

Indonēzija kandidēs uz 2032.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu

LETA

Indonēzija kandidēs uz 2032.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, sestdien paziņoja šīs valsts prezidents Džoko Vidodo.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdien Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā noslēgsies 18.Āzijas spēles, kurās piedalās 17 000 sportistu, kas ir krietni vairāk nekā olimpiskajās spēlēs.

Vidodo norādījis, ka veiksmīgā Āzijas spēļu norise apliecina, ka valsts ir gatava uzņemt arī planētas prestižākās multisporta sacensības - Olimpiādi.

"Indonēzija plāno izvirzīt savu kandidatūru 2032.gada olimpisko spēļu rīkošanai. Ar mūsu pieredzi, kura tika gūta rīkojot Āzijas spēles, es ticu, ka mēs esam spējīgi uzņemt vēl prestižākas sporta sacensības," pēc tikšanās ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu paziņoja Vidodo.

Tikmēr Bahs norādīja, ka Āzijas spēļu organizatori ar savu darbu viņu pārsteiguši.

"Ļoti iespaidīgi. Varu tikai apsveikt Indonēzijas prezidentu ar valsts paveikto, jo šīs Āzijas spēles ir liels panākums, tāpēc SOK novērtē Indonēzijas vēlmi rīkot arī 2032.gada olimpiskās spēles," sacīja Bahs.

Nākamās vasaras olimpiskās spēles 2020.gadā notiks Tokijā, 2024.gadā olimpiešus uzņems Parīze, bet 2028.gadā Losandželosa.