foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Galvenais favorīts Mairis Briedis uzzinājis savu pretinieku Pasaules boksa supersērijā
Mairis Briedis pirms sacensībām tiek uzskatīts par galveno favorītu.
Citi sporta veidi
2018. gada 29. augusts, 14:52

Galvenais favorīts Mairis Briedis uzzinājis savu pretinieku Pasaules boksa supersērijā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas nākamās sezonas pirmajā cīņā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans, vēsta turnīra rīkotāji.

Pašlaik 27 gadus vecais armēņu izcelsmes bokseris karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Mairis Briedis pirms sacensībām tiek uzskatīts par galveno favorītu.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Briedis šajā svara kategorijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēmuši ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Ar otro numuru turnīrā izlikts kubietis Juniers Dortikoss, kurš spēkosies ar poli Mateušu Masterņaku, trešais numurs ticis Polijas bokserim Kšištofam Glovackim, kuram pretī stāsies krievs Maksims Vlasovs, bet ceturtais numurs iedalīts Krievijas pārstāvim Ruslanam Faiferam, kuram gaidāma cīņa ar amerikāni Endrū Tabiti.

Mairis Briedis boksa supersērijas fināla ietvaros cīnās ar francūzi Brandonu Delorjē

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas fināla iesildošajā cīņā sestdien Maskavā desmit raundu cīņā pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja ...

gallery icon
4

Gaidāmajā sezonā cīņas notiks arī visvieglākajā svara kategorijā (līdz 53,5 kilogramiem) un otrajā vieglajā svarā (līdz 63,5 kilogramiem).

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam.

Mairis Briedis cīnās pret Oleksandru Usiku

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā ...

gallery icon
77

Pēcāk Usiks finālā pieveica arī krievu Muratu Gasijevu, kļūstot par pirmā turnīra uzvarētāju un arī absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā. Ukraiņa īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Usiks supersērijā nepiedalīsies, līdz ar to šosezon turnīrā, iespējams, netiks dalītas čempionu jostas. Plānots, ka ukrainis savas jostas aizstāvēs novembrī, kad viņam tiek paredzēta cīņa ar britu Toniju Beljū.

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

gallery icon
174