Kristapa "Knicks" komandai šonakt kārtējais zaudējums. VIDEO
Porziņģim spēlē tika piezīmju kaudze; viņš guva 11 punktus.
Basketbols
2016. gada 2. marts, 07:18

Kristapa "Knicks" komandai šonakt kārtējais zaudējums. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā piezīmju nastas dēļ izpelnījās ierobežotu spēles laiku, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā laukumā ar 85:104 (25:27, 25:31, 22:27, 13:19) zaudēja Portlendas "Trail Blazers" vienībai.

Līdz ar to "Knicks" neveiksmes turpinās, jo šī vienība pēdējās 18 spēlēs guvusi tikai trīs uzvaras.

Porziņģis piezīmju nastas dēļ šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 48 sekundes, gūstot 11 punktus. Noslēdzošajā ceturtdaļā, kad Portlendas klubs veica izšķirošo izrāvienu, latvietis spēlēja maz.

Latvietis grozā raidīja trīs no astoņiem divpunktniekiem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī divus no trim soda metieniem.

Tāpat Porziņģa rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda un trīs bloķēti metieni. "Knicks" komandā šajā mačā rezultatīvākais bija tās līderis Karmelo Entonijs, kurš guva 23 punktus un izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. 13 punktus tikmēr iemeta Ārons Aflalo.

Savukārt "Trail Blazers" komandā 30 punktus grozā raidīja Demjans Lilards, bet par pieciem mazāk pievienoja Kristians Džeimss Makkkolums.

Porziņģis atklāja šī mača rezultātu, otrajā minūtē gūstot divus punktus, bet pēc tam viņš vēlreiz precīzs bija pirmās ceturtdaļas vidū. Tikmēr abas komandas spēles sākumu aizvadīja līdzīgā cīņā, bet 0,4 sekundes pirms pirmā ceturkšņa beigām Lilards trāpīja divpunktnieku un izvirzīja "Trail Blazers" vadībā ar 27:25.

Pirmo puslaiku vienības turpināja aizvadīt punkts punktā, bet Porziņģis mačā no jauna iesaistījās otrās ceturtdaļas viducī, turklāt gandrīz uzreiz iemeta tālmetienu. Līdz pārtraukumam Portlendas kluba basketbolistiem izdevās veikt nelielu atrāvienu un izvirzīties vadībā ar 58:50.

"Knicks" basketbolistiem otrais puslaiks nebija veiksmīgs, jo viņiem nesekmējās ar "Trail Blazers" groza iekarošanu, līdz ar to trešās ceturtdaļas sākumā viesu pārsvars pārsniedza arī desmit punktus. Tikmēr Porziņģis ar precīzu divu punktu metienu atzīmējās otrā puslaika ievadā, pēc tam ceturkšņa vidū grozā raidot vienu no diviem soda metieniem.

Lai gan vēl trešās ceturtdaļas ietvaros "Knicks" basketbolisti no "Trail Blazers" komandas turējās aptuveni desmit punktu attālumā, noslēdzošais ceturksnis mājiniekiem sākās pavisam neveiksmīgi. Portlendas klubs nepilnu divu minūšu laikā panāca 18 punktu pārsvaru (90:72), turklāt Ņujorkas vienības līdzjutēji savu komandu sāka izsvilpt. Tikmēr Porziņģim ceturtajā ceturksnī radās piezīmju problēma, un ar pieciem pārkāpumiem viņš tika nosēdināts uz soliņa.

Pēdējās mača minūtēs Porziņģis laukumā vairs neatgriezās, bet "Knicks" šajā mačā cieta pārliecinošu zaudējumu ar 85:104.

"Knicks" ar 25 uzvarām 62 cīņās atrodama Austrumu konferences 13.pozīcijā, bet "Trail Blazers" ar 33 panākumiem 61 spēlē ir sestajā vietā Rietumu konferencē.

NBA regulārā čempionāta turnīra ietvaros "Knicks" piektdien izbraukumā tiksies ar Bostonas "Celtics", bet uzreiz nākamajā dienā savā laukumā sagaidāma spēkošanās pret Detroitas "Pistons".

No pirmā astoņnieka "Knicks" atpaliek jau par sešu uzvaru tiesu, turklāt konkurenti aizvadījuši par pāris spēlēm mazāk.

LETA/Foto: Reuters