"Dinamo" vadība sezonu nosauc par neapmierinošu, bet pagarina līgumu ar Sējēju
Rīgas "Dinamo" padomes lēmums pierāda, ka viņi atbalsta ģenerālmenedžera Normunda Sējēja paveikto spēlētāju komplektācijā.
Hokejs
2016. gada 2. marts, 15:23

"Dinamo" vadība sezonu nosauc par neapmierinošu, bet pagarina līgumu ar Sējēju

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sniegums nupat aizvadītajā sezonā bijis neapmierinošs, trešdien sēdē novērtējusi vienības padome.

Kā ziņots Rīgas "Dinamo" mājaslapā internetā, AS "Dinamo Rīga" padome uzklausījusi ģenerālmenedžera un galvenā trenera pienākumu izpildītāja Normunda Sējēja atskaiti par aizvadīto sezonu, secinot, ka sniegums bijis neapmierinošs.

Tiesa, nolemts pagarināt līgumu ar komandas ģenerālmenedžeri Sējēju.

Tāpat AS "Dinamo Rīga" padome noteikusi komandas sastāva komplektācijas pamatnostādnes, gatavojoties devītajai KHL sezonai, tiesa, tās publiski netiek atklātas.

Jau vēstīts, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. "Dinamo" ar 75 punktiem 60 spēlēs regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot par 14 punktiem.

Janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Kluba padomes padomes priekšsēdētājs Juris Savickis iepriekš medijos vairākkārt izteicies, ka nākamajā sezonā rīdzinieku galvenais treneris, visticamāk, būs no Čehijas vai Slovākijas.

Kā zināms, pēc sezonas Rīgas "Dinamo" pārtrauca līgumus ar uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Māri Bičevski un aizsargu Oskaru Cibuļski, taču nav izslēgts, ka klubs ar spēlētājiem panāks jaunas vienošanās.

Pēc publiski pieejamās informācijas, pašlaik Rīgas "Dinamo" komandai uz nākamo sezonu ir spēkā līgumi tikai ar diviem hokejistiem - Miku Indraši un krievu uzbrucēju Filipu Toluzakovu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA