Futbols
2018. gada 20. augusts, 20:17

Nāves draudus saņēmušais Kariuss pievienosies "Bešiktaš" komandai

LETA

Vārtsargs Loriss Kariuss, kurš pēc šogad vairākām rupjām kļūdām zaudējis vietu Anglijas futbola premjerlīgas komandā "Liverpool", pievienosies Turcijas čempionāta vienībai Stambulas "Bešiktaš", vēsta turku mediji.

Maija beigās "Liverpool" komanda UEFA Čempionu līgas finālā ar 1:3 piekāpās Spānijas grandam Madrides "Real", bet šajā atbildīgajā cīņā divas ļoti rupjas kļūdas pieļāva Kariuss, kurš lielā mērā liedza vienībai pacīnīties par Eiropas klubu prestižāko trofeju.

Pēc zaudējuma UEFA Čempionu līgas finālā Kariuss saņēma arī nāves draudus, tomēr vārtsarga kļūdās pēcāk tika vainots smadzeņu satricinājums.

Tāpat viņš bez rupjām kļūdām neiztika arī pirmssezonas pārbaudes spēlēs. Pirms mēneša "Liverpool" par 72,5 miljoniem eiro no Itālijas kluba "AS Roma" iegādājās brazīliešu vārtsargu Alisonu, līdz ar to Kariuss zaudēja savu vietu Liverpūles vienības vārtos.

Kā vēsta kanāls NTV, Kariuss "Bešiktaš" vienībai tiks izīrēts uz diviem gadiem un darījuma vērtība būs 2,0 miljoni eiro. Turcijas laikraksts "Hurriyet" lēš, ka vācu vārtsargs vienā sezonā saņems 1,4 miljonus eiro.

Pašlaik 25 gadus vecajam Kariusam līgums ar "Liverpool" komandu ir spēkā līdz 2021.gadam. Liverpūles vienībai viņš pievienojās aizpērn, pirms tam pārstāvot Vācijas bundeslīgas komandu "Mainz 05".

"Bešiktaš" pagājušajā sezonā Turcijas čempionātā ieņēma ceturto vietu. Pēc sezonas komandu pameta pamatvārtsargs Fabri, kurš pievienojies Anglijas premjerlīgas klubam Londonas "Fulham".