Kuksika "Openjobmetis" uzvar saspringtā galotnē un iekļūst Eiropas kausa ceturtdaļfinālā
Kuksiks guva 7 punktus, trāpīja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no pieciem trīspunktniekiem.
Basketbols
2016. gada 2. marts, 23:43

Kuksika "Openjobmetis" uzvar saspringtā galotnē un iekļūst Eiropas kausa ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Itālijas komanda Varēzes "Openjobmetis" trešdien FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla izšķirošajā trešajā mačā saspringtā spēles galotnē izcīnīja uzvaru un iekļuva nākamajā kārtā.

"Openjobmetis" savā laukumā ar rezultātu 74:71 (26:15, 16:16, 18:23, 14:17) uzveica Gaziantepas "Royal Hali" komandu no Turcijas, gūstot panākumu ar 2-1 astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām.

Kuksiks šajā mačā guva septiņus punktus, trāpīja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no pieciem trīspunktniekiem.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 29 minūtes un 18 sekundes, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un pieļāva vienu kļūdu.

Ceturtās ceturtdaļas vidū pēc sekmīga Kuksika divpunktu metiena "Openjobmetis" ieguva 14 punktu pārsvaru, taču pretinieki īsā laikā atspēlējās un uz brīdi pārņēma vadību.

Tomēr spēles galotnē 37 pirms beigām svarīgu metienu trāpīja Māliks Veinss, kurš uzvarētāju labā mačā kopumā guva 20 punktus, bet Brendons Deiviss pievienoja 19 punktus un savāca 12 atlēkušās bumbas.

"Openjobmetis" pirms nedēļas izbraukumā zaudēja ar 60:76, savukārt sērijas pirmajā mačā mājās dramatiskā cīņā ar 82:81 guva uzvaru.

Jau ziņots, ka Kuksiks svētdien aizvadīja lielisku maču Itālijas A sērijas čempionātā, gūstot 21 punktu "Openjobmetis" uzvarā, turklāt trāpīja septiņus no astoņiem trīspunktu metieniem.

Kā zināms, "Ventspils" svētdien FIBA astotdaļfināla otrajā spēlē pēc iespaidīgas atspēlēšanās galotnē zaudēja Izraēlas vienībai Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media" izbraukumā ar 85:93, nedēļu pirms tam ventspilnieki cieta neveiksmi arī savā laukumā (73:75), līdz ar to Latvijas vicečempione noslēdza dalību turnīrā.

FIBA Eiropas kausā pirmajā posmā piedalījās 56 komandas no visas Eiropas, turpinājumā 32 vienības sasniedza otro posmu, bet tagad 16 labākās iekļuvušas astotdaļfinālā.

Pēc tam gaidāmi arī ceturtdaļfināli, bet sacensību finālčetrinieka izspēle norisināsies no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Jau gandrīz 15 gadus Eiropas basketbola divus spēcīgākos turnīrus organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB), tomēr pagājušajā vasarā šajā hierarhijā radās neskaidrība, jo salīdzinoši negaidīti nopietnas pretenzijas uz konkurentu vājināšanu izvirzīja Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe"), kas izveidoja FIBA Eiropas kausu un cerēja nokļūt arī starp ULEB Eirolīgas organizatoriem. Tomēr paredzams, ka nākamajā sezonā paralēli ULEB Eirolīgai tiks izveidota basketbola Čempionu līga.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA