foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Chelsea" sarūpē "Arsenal" otro zaudējumu šosezon
"Chelsea" futbolisti līksmo par trešajiem gūtajiem vārtiem.
Futbols
2018. gada 19. augusts, 12:00

"Chelsea" sarūpē "Arsenal" otro zaudējumu šosezon

LETA

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Londonas "Chelsea" sestdien jaunās sezonas otrajā mačā savās mājās ar rezultātu 3:2 (2:2) pārspēja Londonas "Arsenal".

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja "Chelsea" pussargs Pedro, kurš pēc Markosa Alonso piespēles nonāca viens pats pret vārtsargu un savu iespēju izmantoja. 20.minūtē rezultātu dubultoja Alvaro Morata, taču "Arsenal" vēl pirmajā puslaikā spēja atspēlēties. Vispirms Henrihs Mhitarjans 37.minūtē ar precīzu sitienu apakšējā stūrī panāca 1:2, bet pēc tam 41.minūtē Alekss Ivobi rezultātu izlīdzināja. Uzvaras vārtus spēlē guva Alonso, kurš 81.minūtē vārtsargu pārspēja no sarežģītas pozīcijas.

Līdz ar to "Chelsea" tā bija otrā uzvara šosezon, kamēr "Arsenal" piedzīvoja otru neveiksmi pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā vasaras pāreju periodā nevienu spēlētāju nenopirkusī Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar 3:1 (1:0) apspēlēja Londonas "Fulham". Uzvarētāju sastāvā vārtus guva Lukass, Kerans Tripjers un Herijs Keins, kamēr pretiniekiem ar vienīgo precīzo sitienu izcēlās Aleksandrs Mitrovičs.

Savukārt Lesteras "City" savās mājās, spēlējot mazākumā, ar 2:0 (0:0) uzveica Vulverhemptonas "Wanderers". Pirmajā puslaikā bumbu savos vārtos raidīja Mets Dohertijs, bet Džeimss Medisons panāca 2:0 Lesteras vienības labā. Mača 66.minūtē "City" līderis Džeimijs Vārdijs saņēma sarkano kartīti, bet lesteriešiem savus vārtus par spīti tam izdevās nosargāt neskartus.

Vēl Liverpūles "Everton" savā laukumā ar 2:1 (2:0) pārspēja "Southampton", uzvarētājiem vārtus gūstot Teo Volkotam un Ričarlisonam, bet pretinieku rindās ar vienīgo precīzo sitienu izcēlās Denijs Ingss.

Iepriekšējā sezonā premjerlīgā pārliecinoši triumfēja Mančestras "City", kas 38 spēlēs iekrāja 100 punktus.