foto: facebook.com/basketbols
Latvijas U-16 izlases basketbolistes Eiropas čempionāta otrajā spēlē sagrauj Serbijas vienaudzes
Basketbols
2018. gada 18. augusts, 19:58

Latvijas U-16 izlases basketbolistes Eiropas čempionāta otrajā spēlē sagrauj Serbijas vienaudzes

LETA

Latvijas U-16 basketbola izlases spēlētājas sestdien Lietuvā Eiropas čempionāta apakšgrupu kārtas otrajā spēlē ar rezultātu 76:47 (21:7, 19:16, 16:15, 20:9) sagrāva Serbijas vienaudzes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvarētājām Elizabete Bulāne guva 14 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet Vanesa Jasa izcēlās ar desmit punktiem, kamēr Kristiāna Koltone sameta deviņus punktus. Savukārt Nikola Priede izcēlās ar sešiem punktiem, izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Serbijai rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Sāra Opačiča.

Latvijas kadetes jau spēles pirmajā ceturtdaļā ielika panākuma pamatus, panākot 21:7 savā labā, turpinājumā pārsvaru lēnām palielinot, bet mača beigās gandrīz panākot 30 punktu pārsvaru.
Jau ziņots, ka Latvijas jaunās basketbolistes turnīru piektdien sāka ar smagu zaudējumu, kapitulējot Spānijas vienaudzēm ar rezultātu 66:96.

Tikmēr Serbijas basketbolistes pirmajā B apakšgrupas spēlē ar 54:48 uzvarēja Nīderlandes kadetes, pret kurām latvietes spēlēs svētdien.

Astotdaļfinālā B apakšgrupas komandas tiksies ar A grupas vienībām (Francija, Turcija, Beļģija, Čehija). Uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, bet zaudētājas par 9.-16.vietu.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes divās pārbaudes spēlēs ar 68:63 un 53:49 svinēja uzvaru pret Vācijas izlasi, bet vēl pirms tam latvietes piedalījās Baltijas kausā, kur uzvarēja Lietuvas kadetes (64:57), Igaunijas U-18 vienību (62:52) un Igaunijas kadetes (62:52).

Citos pārbaudes mačos latvietes ar rezultātu 70:64 vēlreiz uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet vēlāk pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas bija visu laiku labākais šīs izlases sasniegums. Līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm, kur izcīnīja astoto vietu.

Latvijas izlases spēlētājas aizvadītās sezonas laikā piedalījās Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā. Līnai Loceniecei ir pērnā U-16 Eiropas čempionāta un šāgada U-17 Pasaules kausa izcīņas pieredze, bet piecas basketbolistes U-16 Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Rožlapa pēc diviem gadiem U-16 izlases treneru kolektīvā pirmo reizi vada komandu kā galvenais treneris. Savukārt abiem viņa palīgiem - Kristīnei Žeimutei un Gatim Justovičam - šī ir pirmā pieredze Eiropas čempionātā.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases kandidātes:
Elizabete Bulāne, Madlēna Ģērķe, Asnāte Ģērķe (visas - "Rīga"/"Jugla"), Katrīna Smilga, Nikola Priede (visas - "Rīga"/"Rīdzene"), Vanesa Jasa, Samanta Gabranova (abas - "Kolibri"/47.vsk.), Kristiāna Koltone (3.BJSS), Kristiāna Kulačkovska ("Saldus"), Līna Loceniece ("Liepāja 1"), Juta Harčenko ("Daugavpils"), Elīna Sičeva (Berģu skola).
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās