"Skonto" saņem atļauju spēlēt pirmajā līgā
Šobrīd vēl nav zināms, vai "Skonto" paliks tā galvenais treneris Tamazs Pertija.
Futbols
2016. gada 3. marts, 11:45

"Skonto" saņem atļauju spēlēt pirmajā līgā

Jauns.lv

Latvijas titulētākajam futbola klubam Rīgas "Skonto" ceturtdien piešķirta licence dalībai valsts čempionāta pirmajā līgā, tomēr vienībai uzdots uzdevums informēt par parādsaistību norises dzēšanu, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kā zināms, LFF Klubu licencēšanas komisija trešdien nolēma atlikt šī lēmuma pieņemšanu par dienu saistībā ar nepieciešamību veikt papildu iesniegto dokumentu izvērtējumu.

Ceturtdien komisija piešķīra "Skonto" komandai licenci ar pienākumu iesniegt līdz katra mēneša 24.datumam maksājumu dokumentus, kas apliecina saistību izpildi pret Valsts ieņēmumu dienestu (VID) saskaņā ar VID noteiktajiem termiņiem. Līdz ar to "Skonto" pirmoreiz būs jāatskaitās jau šomēnes, un to var izslēgt no turnīra vēl pirms čempionāta sākuma.

Tāpat "Skonto" noteikts pienākums iesniegt LFF maksājumu dokumentus, kas apliecina parādsaistību pret "Skonto" darbiniekiem (spēlētājiem) izpildi saskaņā ar noslēgtajiem vienošanās dokumentiem un tajos ietvertajiem grafikiem.

Dalībai pirmajā līgā licences jau iepriekš bija piešķirtas 15 klubiem - "Valmierai", Preiļu BJSS, "Smiltenei", "Saldum", "Audai", "Salaspilij", "Olainei", "Ogrei", "Staiceles bebriem", "Albertam", "Babītei", "Tukumam 2000", "Jēkabpilij"/JSC, "Rēzeknei" un RTU.

Kā zināms, "Skonto", kas ir Latvijas titulētākais futbola klubs, nenokārtoto parādsaistību dēļ nesaņēma A licenci dalībai Latvijas virslīgā, tāpēc šajā turnīrā vienība nestartēs, bet tās vietu ieņems "Rīgas Futbola skola" (RFS). Tā vietā "Skonto" pieteicās startam pirmās līgas turnīrā.

Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pēdējās nedēļās "Skonto" komandu atstāj daudzi spēlētāji, lielākajai daļai no tām pievienojoties RFS komandai, turklāt daži no viņiem ir tikai izīrēti.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA