Hokejs
2018. gada 17. augusts, 20:31

Bičevskis iztur pārbaudi un noslēdz pilnvērtīgu līgumu ar Čehijas virslīgas klubu

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Māris Bičevskis izturējis pārbaudes laiku Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas "Mountfield", noslēdzot pilnvērtīgu līgumu, informē klubs.

Bičevskis komandai pievienojās augusta sākumā uz pārbaudes laika nosacījumiem, taču pārbaudes spēlēs apliecināja savu varēšanu un nu ir kļuvis par pilntiesīgu "Mountfield" spēlētāju.

Vienā no pārbaudes spēlēm Bičevskis guva trīs vārtus, bet citā mačā iemeta uzvaru nesošo ripu.

"Mārim sākums bija lēns, bet pēc tam viņš iejutās komandā un uzlaboja savu sniegumu. Viņam ir vārtu gūšanas sajūta, kas noteikti noderēs mūsu komandai," latvieti paslavēja "Mountfield" komandas sporta menedžeris Jaroslavs Bednāržs, kurš savulaik trīs sezonas nospēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet vēl pērn pats bija Hradeckrālovas komandas kapteinis.

"Mountfield" komandu otro sezonu pārstāvēs arī latviešu aizsargs Oskars Cibuļskis, bet iepriekšējās divas sezonas šajā vienībā spēlēja arī Andris Džeriņš, kurš gan tagad atgriezies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" rindās.

Pašlaik 27 gadus vecais Bičevskis savu līdzšinējo karjeru bija pavadījis Latvijā. Kopš 2011./2012. gada sezonas viņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo", kuras sastāvā aizvadītajā sezonā 54 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

KHL viņš aizvadījis 291 cīņu, kurā guvis 18 vārtus un veicis 37 rezultatīvas piespēles.

Bičevskis pārstāvējis Latvijas izlasi divos pasaules čempionātos.

"Mountfield" aizvadītajā sezonā Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma otro vietu, bet "play-off" apstājās pusfinālā. Hradeckrālovas klubs nākamajā sezonā spēlēs arī IIHF Čempionu līgā, kur apakšgrupā cīnīsies ar Polijas čempioni "GKS Tychy", Somijas čempionāta pusfinālisti Helsinku IFK un Austrijas līgas čempioni "Bolzano" no Itālijas.