foto: LETA
Dāvis Bertāns šoruden nepalīdzēs Latvijas izlasei
Dāvis Bertāns
Basketbols
2018. gada 17. augusts, 10:42

Dāvis Bertāns šoruden nepalīdzēs Latvijas izlasei

LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns šoruden nepalīdzēs Latvijas izlasei 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, spēlētājs atklāja Latvijas Televīzijas (LTV) sporta ziņām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Protams, es ļoti gribētu [palīdzēt Latvijas izlasei]. Ja kvalifikācijas spēles būtu augusta beigās, bez jautājumiem - es noteikti spēlētu," izteicās Bertāns. "Kad izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pateica, ka es izlasē spēlēšu, ja palikšu Sanantonio "Spurs", tas bija tādā situācijā, ja man komanda piedāvātu minimālo līgumu un neredzētu man lielu lomu tajā. Tad man nedaudz savtīgu iemeslu dēļ būtu nepieciešams vairāk spēlēt basketbolu. Tajā pašā laikā es nedomājot palīdzētu valstsvienībai."

Ja Bertāns ar "Spurs" nebūtu panācis vienošanos līdz 1.jūlijam, viņam jebkura cita Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība varētu piedāvāt jaunu kontraktu.

"Vēl trīs dienas pirms līguma parakstīšanas ar "Spurs" es nezināju, vai tur palikšu. Nosaukumu gan nesaukšu, bet bija viens labs piedāvājums no vienas Austrumu konferences komandas, kas ļoti gribēja, lai es tai pievienojos. Tā būtu bijusi ļoti laba lieta. Vienkārši nonāca līdz tam brīdim, kad Sanantonio saprata, ka viņiem ir jānotur pēc iespējas vairāk spēlētāju no iepriekšējā sastāva. Pēc Kaila Andersona došanās uz Memfisas "Grizzlies" viņi darīja visu iespējamo, lai es paliktu," pauda Bertāns.

Bertāns šovasar ar "Spurs" pagarināja līgumu uz diviem gadiem par kopējo summu 14,5 miljoni dolāru (12,7 miljoni eiro).

Aizvadītajā sezonā Bertāns 77 spēlēs vidēji iemeta 5,9 punktus, kamēr izslēgšanas turnīrā viņa loma mazinājās, piecos mačos caurmērā izceļoties ar 3,4 punktiem.

Kopumā Bertāns NBA regulārajā čempionātā aizvadījis 144 spēles, kurās vidēji iemetis 5,3 punktus, bet 18 "play-off" mačos viņa kontā caurmērā 2,9 punkti. Pa šo laiku latvietis vairākas reizes nosūtīts arī uz NBA Attīstības līgu.

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011.gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs".

Savas karjeras laikā Bertāns ir spēlējis ne tikai Latvijā, bet arī Slovēnijā, Serbijā un Spānijā.

Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros Latvija 14.septembrī savā laukumā uzņems Slovēniju, savukārt nākamais mačs 17.septembrī būs izbraukumā pret Spāniju.

Zīmīgi, ka pirms šiem mačiem Latvijas valstsvienībai 9.septembrī iecerēta pārbaudes spēle izbraukumā pret Lietuvu.

Pēcāk Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās