foto: Mārtiņš Ziders
Latvijas basketbola sabiedrība atvadās no avārijā ASV bojā gājušā Kristera Zeidaka
Urnu ar Kristera pelniem no baznīcas iznesa viņa tēvs Aigars Zeidaks.
Sporta zvaigznes
2018. gada 13. augusts, 14:57

Latvijas basketbola sabiedrība atvadās no avārijā ASV bojā gājušā Kristera Zeidaka

Jauns.lv

Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē šodien, 13. augustā, vairāki simti ar basketbolu saistītu ļaužu un tuvinieki pulcējās dievkalpojumā, lai atvadītos no Amerikā autoavārijā traģiski bojā gājušā basketbolista Kristera Zeidaka.

Atvadas no traģiski ASV bojā gājušā basketbolista Kristera Zeidaka

Atvadas no traģiski ASV bojā gājušā basketbolista Kristera Zeidaka.

gallery icon
110

Atvadu ceremonija ilga aptuveni stundu, klātesošie bija ļoti sagrauti, jo Kristers mūžībā devās nepamatoti agri. Viņam bija tikai 28 gadi.

Atvadīties ieradās teju vai viss Latvijas basketbola zieds. Klāt bija treneri Armands Krauliņš, Arnis Vecvagars, Jevgēņijs Kosuškins, Roberts Štelmahers; basketbolisti Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš, Jānis Timma, Armands Šķēle un daudzi citi.

Zeidaks, kuram bija 28 gadi, dzīvību zaudējis 28. jūlija rītā Floridas štata Neipelsas pilsētā, kad ar 2004.gada izlaiduma automašīnu "Chevy Silverado" smagi ietriecies kokā.

Kā liecina policijas piedāvātā informācija, Zeidaka vadītā automašīna ignorējusi "Stop" ceļazīmi un sākotnēji ietriekusies apmalē, bet pēcāk arī kokā. Vadītājs miris notikuma vietā.

Zeidaks pēc studijām ASV 2013./14.gada sezonā atgriezās Latvijā, kad spēlēja biznesa augstskolas "Turība" sastāvā, bet pēc tam viņš karjeru turpināja "Ventspilī", kur gan viņam neizdevās nostiprināties.

Savukārt 2014./15.gada sezonā latvietis pievienojās igauņu komandai no Raplas pilsētas. Sezonu viņš uzsāka ļoti veiksmīgi, tiekot atzīts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra vērtīgāko basketbolistu, kā arī šādu titulu viņš tajā mēnesī saņēma Igaunijas čempionātā.

foto: Mārtiņš Ziders
Atvadas no Kristera Zeidaka notigas Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē.

Tiesa, pēc tam Zeidaka karjera piedzīvoja pagrieziena punktu, jo viņš tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, sportistam tiekot diskvalificētam uz diviem gadiem. Kopš tā laika informācijas par latvieša gaitām bijis maz, bet pēdējos gadus viņš dzīvoja ASV.
Kristers bija pazīstamā Latvijas basketbolista Aigara Zeidaka dēls.

Kristera Zeidaka (1990-2018) dzīves mirkļi

28 gadu vecumā dzīve aprāvusies latviešu basketbolistam Kristeram Zeidakam.

gallery icon
14