foto: Ghetto Games arhīvs
Manvels Isadžanjans: "Muļķiem nedrīkst mācīt cīnīties"
Manvels Isadžanjans "Ghetto Fight Vol.1” pasākumā.
Citi sporta veidi
2018. gada 11. augusts, 15:48

Manvels Isadžanjans: "Muļķiem nedrīkst mācīt cīnīties"

Karlīna Timofejeva

Pirmdien Grīziņkalnā notiks starptautiskās pankrationa sacensības “Ghetto Fight Vol.2”. Apļveida būrī - ringā izies 50 sportisti no dažādām valstīm, kur starp 14-15 gadus veciem kadetiem notiks cīņa par Eiropas čempiona titulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sacensību organizators, pankrationa treneris Manvels Isadžanjans stāsta, ka Latvija ieņem augstas pozīcijas starptautiskajā reitingā, kas neapšaubāmi ir faktors, kas pievilina jaunos cīkstoņus. Konkursa priekšvakarā Isadžanjans padalījās ar Jauns.lv savās kadetu izglītošanas metodēs. Treneris ir pārliecināts, ka paralēli sportam ir nepieciešams pievērst uzmanību mācībām skolā un citu, ārpus treniņu, prasmju attīstīšanai.

“Es pieprasu saviem zēniem labas sekmes skolā - nevēlos padarīt muļķi spēcīgu! Ja viņš neatceras vismaz 40% no skolā iegūtās informācijas, lai saņemtu sekmīgu vērtējumu, viņam mūsu zālē nav vietas”, saka Manvels Isadžanjans, piebilstot, ka blakus cīņu sporta veidu sportistiem, cilvēkiem ir jājūtas droši, nevis pretēji - iebiedētiem.

Atskats uz "Ghetto Fight Vol.1” pasākumu

Atskats uz "Ghetto Fight Vol.1” pasākumu.

gallery icon
24

Treneris stāsta, ka viņa zālē atrodas trīs galdi, aiz kuriem puiši pilda mājasdarbus. “Ja pusgada laikā tiek saņemts 3 (nepietiekams vērtējums), tad es izslēdzu puišus līdz brīdim, kad tas tiek izlabots. Tāpat mums zālē ir bibliotēka - vairāk nekā 50 grāmatu par sporta tematiku. Kad vecāki sūdzas, ka bērni nelasa grāmatas, es viņiem saku, ka nepieciešams piedāvāt interesantu lasāmvielu, piemēram, Maika Taisona vai Konora Makgregora biogrāfiju,” stāsta Isadžanjans.

Manvels pievērš lielu uzmanību vispārējai bērnu izglītošanai. “Uzvaras - tas, protams, ir forši, bet ir arī kas svarīgāks par medaļām un kausiem: ģimene, draudzība, pieklājība, cieņa pret citiem, atbildība un spēja palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams. Tas ir tas, ko viņi mācās mūsu klubā. Sports ir instruments, ar kuru mēs piekļūstam bērnu sirdīm un prātiem,” secina treneris Isadžanjans.

foto: Ghetto Games arhīvs
Manvels Isadžanjans "Ghetto Fight Vol.1” pasākumā.

“Ghetto Fight Vol.2” pirmdien, 13.augustā, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja bez maksas skatīties 25 cīņas. Pasākumam nav vecuma ierobežojumu. Sākums plkst. 17:00, adrese: Pērnavas ielā 42, Rīgā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās