Porziņģa 15 punkti nepārliecina treneri un latvietim salīdzinoši mazs spēles laiks; "Knicks" atkal zaudē
Kristapa 15 punkti acīmredzot nebija pietiekams iemesls, lai latvietis tiktu pie vismaz sev ierastā (aptuveni 30 minūtes) spēles laika.
Basketbols
2016. gada 5. marts, 07:48

Porziņģa 15 punkti nepārliecina treneri un latvietim salīdzinoši mazs spēles laiks; "Knicks" atkal zaudē

Jauns.lv

Latvijas basketbola talants Kristaps Porziņģis piektdien guva 15 punktus, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" sīvā cīņā mača izskaņā piedzīvoja neveiksmi, lai gan komandas līderis Karmelo Entonijs ar pēdējo metienu varēja izraut arī panākumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" ceturto reizi sezonā tiekoties ar Bostonas "Celtics" vienību cieta neveiksmi ar 104:105 (31:27, 27:26, 29:28, 17:24), kas latvieša pārstāvētajai komandai bija trešais zaudējums pēc kārtas un arī 16 neveiksme pēdējos 19 mačos.

Savukārt Bostonas klubs turpināja veiksmīgu sēriju, savā laukumā izcīnot jau 13.uzvaru pēc kārtas.

Porziņģis spēlēja 20 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no 11 divpunktu metieniem un vienu no trīs tālmetieniem, kā arī trāpot divus no četriem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja vienu personisko piezīmi. Porziņģim esot laukumā "Knicks" guva par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

Latvijas basketbolists vairāk spēlēja pirmajā puslaikā, bet otrajā laukumā devās maz.

Ņujorkas komandā 30 punktus guva Entonijs, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas zem groziem. Ārons Aflalo sameta 17 punktus, Hosē Kalderons 13, bet Robins Lopess nopelnīja "double-double", gūstot 12 punktus un izcīnot tikpat atlēkušās bumbas.

"Celtics" komandā Aizia Tomass sameta 32 punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr Evans Tērners guva 21, bet Džī Krovders 20 punktus.

Porziņģis spēli sāka apņēmīgi un ar savu otro divpunktu metienu atklāja mača rezultātu. Arī turpinājumā viņš bija aktīvs uzbrukumā, iemetot "Knicks" pirmos sešus punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas vidū ar ceturto precīzo divpunktnieku latvietis panāca izlīdzinājumu 14:14, taču drīz vien pirmo reizi spēlē tika nosēdināts malā. Laukumā viņš atgriezās tikai ceturtdaļas beigās, kad ar precīzu piespēli asistēja Entonijam, kurš ar tālmetienu izvirzīja "Knicks" vadībā ar 31:27.

Arī otrās ceturtdaļas sākumu Ņujorkas komanda aizvadīja labi un spēja saglabāt vadību, trīs minūtes pirms puslaika beigām panākot arī desmit punktu pārsvaru 50:40. Līdz atpūtai "Celtics" atstarpi gan spēja samazināt uz pusi, taču pēc divām ceturtdaļām viesi bija vadībā ar 58:53.

Pēc atpūtas Porziņģis ar precīzu tālmetienu atjaunoja "Knicks" desmit punktu pārsvaru, taču drīz vien latvietis atkal tika sēdināts malā, bet "Celtics" ar 11 punktu izrāvienu pārņēma vadību. Tomēr "Knicks" atguvās un pirms pēdējām 12 minūtēm viesi bija vadībā ar 87:81.

Vēl nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Knicks" spēja saglabāt astoņu punktu pārsvaru 100:92, tomēr izskaņu labāk aizvadīja laukuma saimnieki, kuri 36 sekundes pirms pamatlaika beigām pārņēma vadību 103:102. Atlikušajā laikā Entonijs vēl reizi izvirzīja vadībā viesus uz ko ar precīzu metienu atbildēja "Celtics" basketbolists Eiverijs Bredlijs.

Spēles izskaņā "Knicks" visas kārtis lika uz savu līderi Entoniju, taču viņš izšķirošo tālmetienu sekundi pirms beigām nespēja realizēt, pat netrāpot pa groza stīpu, bet Ņujorkas komanda cieta nu jau kārtējo neveiksmi.

Porziņģis mača pēdējās sekundēs divas reizes tika izlaists uz pēdējiem uzbrukumiem, kuros iniciatīvu gan uzņēmās Entonijs.

Bostonas komanda spēlē bija krietni labāka ātrajos uzbrukumos, gūstot 30 punktus, kamēr paši ielaida vien četrus.

Ņujorkas un Bostonas klubu šīs sezonas duelī "Knicks" izcīnījuši tikai vienu uzvaru četros mačos, gūstot panākumu janvāra vidū savās mājās ar 120:114, bet pārējos trīs mačos zaudējot.

"Knicks" ar 25 uzvarām 63 cīņās atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā, bet "Celtics" ar 38 panākumiem 63 mačos ir trešajā vietā konferencē, kur līderi ir Klīvlendas "Cavaliers" ar 43 uzvarām.

NBA regulārā čempionāta ietvaros "Knicks" jau sestdien spēlēs pret Detroitas "Pistons", kas Austrumu konferencē ir astotā. Ņujorkas klubs no konkurentiem atpaliek par astoņu uzvaru tiesu.

LETA/Foto: EPA/LETA