Ķēniņam vārti un piespēle. Latvijas izlases uzbrucējs turpina rezultativitātes sēriju AHL
Roanlds Ķēniņš pēdējā laikā demonstrē ļoti rezultatīvu sniegumu Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā.
Hokejs
2016. gada 5. marts, 13:46

Ķēniņam vārti un piespēle. Latvijas izlases uzbrucējs turpina rezultativitātes sēriju AHL

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Jūtikas "Comets" komandai savā laukumā ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) apspēlēt Toronto "Marlies" hokejistus.

Ķēniņš pirmās trešdaļas 13.minūtē pats meta precīzi un panāca rezultātu 2:0, bet otrajā trešdaļā palīdzēja Darenam Erčibaldam panākt arī 3:0.

Kopā šajā mačā Ķēniņš izpildīja trīs metienus pa vārtiem un guva pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Pie rezultativitātes punktiem Ķēniņš ticis jau sešos mačos pēc kārtas - vieniem gūtajiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pēdējo deviņu maču laikā viņš tikai reizi ir palicis tukšā, šajā laikā gūstot divus vārtus un 11 reizes asistējot partneriem.

Sezonas pirmo pusi ne pārāk labi aizvadījušais Latvijas hokejists, kuram vairākos mačos laukumā neļāva doties arī savainojumi, šosezon AHL čempionātā "Comets" sastāvā 22 spēlēs guvis divus vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +2. Vēl sešas spēles Ķēniņš ir aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras "Canucks" rindās, taču pie rezultativitātes punktiem tur viņš netika.

Tāpat piektdien latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis trešo maču pēc kārtas palika uz Sirakjūsas "Crunch" komandas rezervistu soliņa, bet vienība ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) izbraukumā apspēlēja Portlendas "Pirates".

"Crunch" vārtus sargāja Edams Vilkokss, kurš atvairīja 29 no 30 pretinieku metieniem.

Gudļevskis šosezon AHL aizvadījis 29 spēles, vidēji mačā ielaižot 3,00 ripas un atvairot 90,3% pretinieku metienus.

AHL turnīra tabulā "Comets" ar 64 punktiem 55 spēlēs atrodas Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā, kur sestā ar 58 punktiem 58 mačos ir "Crunch", savukārt Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" ar 57 punktiem 51 cīņā ierindojas ceturtajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA